Zbog ovih loših navika vam opada kosa

0
Svi znamo male trikove kojima se služimo pri uređivanju frizure, ali neki od njih mogu nepovratno uništiti vašu kosu.

Ne skidate punđe
Ako kosu nosite podignutu svaki dan ona će biti oštećena i suva što može da uzrokuje opadanje. Pronađite frizuru koja vam se sviđa, a da ne podrazumeva gumicu.

Preparati koje stavljate pre feniranja
Ovo je “omiljena” greška žena koje pre nego što uključe fen na kosu stave lak, ulja i ostale preparate. Lak za kosu sadrži alkohol, a ako ga zagrejete fenom, kosa će se isušiti i biti lomljiva.

Preterano korišćenje preparata
Svi volimo da budemo lepo sređeni, i da imamo modernu frizuru i sl., ali svakodnevno i preterano korišćenje preparata za kosu koji su čista hemija dugoročno mogu da vam donesu više lošega nego dobrog. Koristite maske za kosu koje će je ojačati, a svakodnevno izlaganje kose visokim temperaturama i preparatima jednostavno smanjite.

Pogrešan šampon
Kosu treba oprati pravim šamponom. Žene sa farbanom kosom ne bi smele da koristite šampone koji u sebi imaju sulfate, dok će upravo takvi šamponi koristiti ženama koje imaju masnije teme i prirodnu boju kos.

Sušenje peškirom
Ovim trikom se služe devojke koje imaju talasastu kosu, ali kako je mokra kosa izuzetno osetljiva i lako lomljiva, ova navika se ne smatra ispravnom.

Sušenje fenom
Već znate da preterano stilizovanje kose fenom i ostalim sličnim aparatima utiče nepovoljno na zdravlje kose. Vrhovi se tako brže oštećuju, a kosa postaje suva. Najbolje je kosu prirodno osušiti, a ako koriste fen svakako kosu zaštite sprejevima za negu kose.

Preskakanje regeneratora
Često se može ćuti da regeneratori kosu čine teškom i ona se brže masti, ali stručnjaci smatraju da je važno odabrati i pravi regenerator za svoj tip kose. On kosu hrani i neguje ispucale vrhove. On je kosi potreban koliko i koži lica.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime