Voda prirodni lek za sve bolesti

0
Foto: vestinet

Da je zdravo piti vodu svima je odavno poznato. Voda je izvor života i neophodna je za obavljanje svih funkcija u organizmu.
Bez nje se ne može ni zamisliti krvotok, funkcionisanje bubrega, mozga, creva, mišica, nervnog sistema, razmena materija, regulacije telesne temperature, pravilan rad zglobova i koštanog sistema, eliminisanje štetnih materija iz organizma. Jasno je da bez vode nema života.

Foto: N1

Voda ne samo da gasi zeđ, vec deluje lekovito, čisti organizam i otklanja negativnu energiju. Često tuširanje a naročito plivanje otklanja posledice stresa, opušta mišice i nerve i oslobađa nas negativne energije. Cak postoji verovanje da uklanja i magiju, uroke i slično.

Japanska tradicionalna medicina preporučuje da se voda pije odmah nakon budjenja i to u lekovite svrhe, a naučna ispitivanja potvrđuju delotvornost ove navike. Japansko lečenje vodom daje dobre rezultate u lečenju mnogih oboljenja. Primenjuje se za lečenje meningitisa, dijabetesa, gastritisa, glavobolje, astme, bronhitisa, artritisa, epilepsije, bolova u telu, srčanih smetnji, masnoće u krvi, oboljenja bubrega i mokraćnih puteva, dijareje, povraćanja, zatvora, hemoroida, bolesti očiju, uha, grla i nosa, materice, menstrualnih poremećaja, pa cak i raka.

Kako se lečiti vodom

Prema japanskoj metodi, lečenje vodom treba sprovoditi na sledeći nčcin. Ujutru, pre pranja zuba, treba popiti četiri čase po 160 ml vode, znači ukupno 640 ml. Nakon toga 45 minuta ne treba ništa ni jesti ni piti. Posle toga normalno doručkovati pa naredna 2 sata ne jesti ništa.
Ova vrsta lečenja nema negativnih efekata i dobro je (osim lečenja), praktikovati je čitavog života u cilju očuvanja dobrog zdravlja i kondicije.

Pri tom i nikada ne treba piti hladnu, već toplu  vodu. Hladna voda zbija masnoće unete hranom i tako dolazi do usporavanja varenja, ostećenja crevnih resica i pojave gojaznosti.

Dužina tretmana vodom za određene bolesti

1. povišen krvni pritisak (30 dana)
2. dijabetes (30 dana)
3. gastritis (10 dana)
4. zatvor (10 dana)
5. tuberkoloza (90 dana)
6. rak (180 dana)
7. osobe koje boluju od artritisa, ovu terapiju mogu da sprovode samo tri dana u prvoj nedelji, a nakon toga svakodnevno

Japanci su najdugovečniji narod na planeti a 2008. godine u Japanu je bilo registrovano preko 33.000 ljudi starijih od 100 godina!

Iste godine pehar za proslavu stotog rođendana u Japanu primilo je cak 19.769 Japanaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime