Usvojena Odluka o ukidanju Kancelarije za razvoj i unapređenje sporta u opštini Batočina

0

Članovi Opštinskog veća opštine Batočina su na jučerašnjoj sednici jednoglasnom odlukom, a odbornici u lokalnom parlamentu na današnjoj većinom glasova, usvojili Odluku o ukidanju Kancelarije za razvoj i unapređenje sporta u opštini Batočina.

opstina-batocina

Obrazlažući odluku Predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović, istakao je da ona predstavlja doprinos uštedi i racionalizaciji sredstava, a da će nadležnosti kancelarije preuzeti Sportski savez opštine Batočina, član Veća zadužen za razvoj omladine i sporta, kao i skupštinski Savet za omladinu i sport.

Pre toga, odbornici su verifikovali mandate nova tri odbornika, zbog upražnjenih mesta nastalih izborom predsednika i zamenika predsednika opštine, kao i ostavke Božidara Stanojevića. Novi odbornici su Nataša Živković iz Žirovnice, Dušan Mladenović iz Badnjevca i Slavoljub Petrović iz Batočine, svi iz redova Srpske napredne stranke.

Takođe, većinom glasova, usvojena je i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u sistemu jedinice lokalne samouprave opštine Batočina. Osnov za donošenje odluke je sastanak Predsednika opštine Batočina sa direktorima ustanova korisnika budžetskih sredstava opštine Batočina, pa je nakon sagledanih problema izvršena preraspodela po organizacionim oblicima.

Odbornici su većinom glasova izabrali i stalna radna tela Skupštine opštine Batočina i to tri komisije i osam saveta. Radna tela su formirana na osnovu predloga odborničkih grupa i procentualnog sastava stranaka u lokalnom parlamentu.

Članovi opštinskog Veća su juče, na svom drugom zasedanju, dali saglasnost za nabavku protivgradnih raketa namenjenih za potrebe protivgradnih stanica u opštini Batočina, a sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine.

Takođe, Skupština je donela i rešenje o stavljanju van snage rešenja o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora JP „Lepenica Batočina“ o cenama održavanja groblja na teritoriji opštine Batočina. Time je komunalno preduzeće obavezano da primenjuje cene održavanja groblja koje su važile pre 01. juna 2016. godine.

Na kraju zasedanja lokalnog parlamenta, Predsednik opštine Batočina je najavio formiranje anketnog odbora, kao privremenog radnog tela skupštine, a njegov zadatak bi bio utvrđivanje činjeničnih stanja nakon primopredaje vlasti na opštinskom nivou.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime