Unapređenje javnog prevoza u Kragujevcu: Nove promene u javnom prevozu uskoro

0
Info KG

Unapređenje javnog prevoza u Kragujevcu bila je tema sastanka između predstavnika grada Kragujevca, Gradske agencije za saobraćaj i predsednika saveta mesnih zajednica.

Na osnovu Studije razvoja gradskog prevoza, koju je za potrebe grada Kragujevca, uradio Saobraćajni fakultet u Beogradu, od prvog jula napravljene su izmene u redu vožnje, došlo je do izmena trasa na pojedinim linijama, dok su neke linije ukinute.

“Grad Kragujevac i GAS ulažu velike napore da osavremene javni prevoz i do sada su uvedene mnoge novine. Naš cilj je da što više građana koristi usluge javnog prevoza i upravo zbog toga želimo da čujemo predloge i sugestije kako bismo mogli na vreme da im izađemo u susret. Naša ideja je da kroz redovne sastanke sa predstavnicima mesnih zajednica upoznamo građane sa načinom rada, planovima ali i da čujemo njihove predloge”, rekao je Vitomir Nedeljković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Izlazeći u susret potrebama žitelja Mesne zajednice “Bresnica 3“ Gradsko veće je donelo rešenje o izmeni trase linije 26 Male Pčelice (Staro selo) – Teferič (Vikend naselje), tako da je vraćena ranija trasa linije 26, koja je funkcionisala u prethodne tri godine.

“Postoji određeno nezadovoljstvo kod pojednih građana zbog presedanja ali moramo biti svesni toga da je Kragujevac veliki grad i da javni prevoz u velikim gradovima tako funkcioniše. Kragujevac sada ima 68 autobusa i za 30 odsto veći broj polazaka u odnosu na period od pre nekoliko meseci. Ono što nam je vratilo putnike jeste i odluka o besplatnom prevozu za učenike osnovnih i srednjih škola, za lica starija od 60 godina i socijalno ugrožene”, rekao je Dušan Obradović, direktor Gradske agencije za saobraćaj.

Pored video nadzora, besplatnog interneta i klima uređaja koji se nalaze u svim autobusima, od 15. novembra 34 vozila dobiće unutrašnji info displej, uređaj sa zvučnom najavom autobuskog stajališta.

Takođe, displej će prikazivati kada i koji autobus na određenom stajalištu treba da stigne, što će biti od koristi za one koji presedaju.

Predstavnici mesnih zajednica istakli su da im veliki problem, posebno u zimskim uslovima, predstavlja nedostatak stajališta na nekim gradskim i prigradskim linijama.

Prema Obradovićevim rečima, nova stajališta biće postavljena tokom naredne godine. U prvoj fazi grad će dobiti 100 stajališta, dok će stara stajališta biti ponuđena mesnim zajednicama na prigradskim linijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime