Troje aranđelovačkih srednjoškolaca izbačeno iz škole zbog vršnjačkog nasilja

0
Foto: Tehnička škola "Mileta Nikolić"

Troje učenika Srednje tehničke škole “Mileta Nikolić” izbačeno je iz škole nakon što su brutalno šamarali vršnjakinju B.N. (15).

Učenice prvog razreda S. V. i K. V. izbačene su iz škole zbog toga što su brutalno šamarale devojčicu a rešenje o isključenju dobio je i učenik D. R, koji je B.N. držao ruke dok su je vršnjakinje tukle.

Slučaj je stigao do Višeg suda u Kragujevcu, jer su roditelji B. N. tužili sve učesnike incidenta.

Foto: Youtube

“Roditelji učenice S. V. i učenika D. R. podneli su pisani zahtev školi za ispisnicu pre uručenja pomenutog rešenja, dok je učenica K. V. u postupku uručenja rešenja, na koje ima pravo žalbe u drugostepenom postupku”, kaže direktor Tehničke škole Dragan Ranković za medije.

Maloletne učenice su sredinom novembra saslušane u Višem sudu u Kragujevcu, dok se treća osoba koja je učestvovala u incidentu nije javila sudu.

“Tokom saslušanja, dvoje ispitanih je priznalo izvršenje krivičnog dela nasilničkog ponašanja. Sudija za maloletnike je izdao naredbu za prinudno dovođenje trećeg maloletnika uz pomoć zakonskog zastupnika na saslušanje zakazano za narednu sedmicu”, rekla je ranije Svetlana Simonović, portparol suda.

 

Snimak napada pojavio se na internetu, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime