Svečano otvorena zdravstvena stanica u Gruži

0

U Gruži je danas svečano otvorena potpuno renovirana zdravstvena stanica. U ovom zdravstvenom objektu medicinsku uslugu dobija oko dve hiljade pacijenata iz Gruže i okolnih sela, a uslovi rada lekara i medicinskog osoblja kao i kvalitet zdravstvenih usluga će od danas biti mnogo bolji. Sve prostorije zdravstvene stanice dobile su sasvim drugačiji izgled, postavljena je i pristupna rampa za osobe sa invaliditetom, a uz zdravstvenu stanicu renovirana je apoteka. U prisustvu čelnih ljudi opštine Knić, brojnih gostiju i zvanica, zdravstvenu stanicu su simboličnim presecanjem vrpce otvorili predsednik opštine Knić Zoran Đorović i direktorka Doma zdravlja Gordana Milić.

Oni su se tom prilikom zahvalili Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije bez čijih sredstava renoviranja zdravstvenih objekata u opštini Knić ne bi bilo moguće.

Predsednik opštine Zoran Đorović je podsetio da je nedavno otvorena renovirana zdravstvena stanica u Toponici, da je objekat u Gruži drugi u nizu koji je kompletno adaptiran, a da su radovi na Domu zdravlja i Dispanzeru za žene i decu u Kniću u punom jeku što jasno pokazuje namere lokalne samouprave kada je reč o ulaganju u zdravstvo.

Pored predsednika opštine prisutnim gostima su se obratili predsednik Saveta mesne zajednice Gruža – Grabovac Srećko Ilić i direktorka Doma zdravlja „Danica i Kosta Šamanović“ Gordana Milić.

Oni nisu krili zadovoljstvo što je zdravstvena stanica u Gruži posle 40 godina potpuno renovirana tako da su pacijenti dobili jednu modernu ambulantu koja u svakom trenutku može da pruži neophodnu zdravstvenu pomoć svima kojima je ona potrebna.

Posle svečanog čina otvaranja zdravstvene stanice, prisutni su uz narodni običaj, pogaču i so, obišli renovirani objekat, a potom je za sve goste organizovan prigodan koktel.

Ambulanta u Gruži je posle renoviranja zadržala staro radno vreme i počev od srede, 6. juna biće otvorena radnim danima od 6:30 do 20 sati dok vikendom neće raditi.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime