Sve je spremno za inauguraciju! Ovo su stroga pravila protokola

0
Foto: Telegraf

Sve je spremno za inauguraciju novoizabranog predsednika Aleksandra Vučića koja će biti biti održana danas u Palati “Srbija”, kojoj će prisustvovati oko 5.000 ljudi. Moći će da mu čestitaju isključivo državnici, a svako ko ne bude poštovao pravila oblačenja, neće moći da uđe.

Ko čestita i kako čestitati

Kako navodi jedan naš visoko pozicioniran diplomata, očekivano je da neće svih 5.000 zvanica moći da čestitaju predsedniku. Ta čast će pripasti samo državnicima, dok “ostali treba da budu počastvovani jer su pozvani”. Pravilo je da se sa predsednikom rukuje i ne zadržava u razgovoru duže od desetak sekundi. Poljupci i zagrljaji obično nisu deo diplomatskog protokola.

Kretanje na prijemu

Kako 5.000 gostiju neće moći da stane u jednu salu, planirano je da oni “cirkulišu” kroz nekoliko salona i holove. Svaka sala će biti dekorisana drugačije, inspirisana određenim delom Srbije, pa će se shodno tome i služiti tradicionalna jela specifična za to podneblje.

Oblačenje

Prema strogom dres-kodu, žene mogu da obuku koktel elegantne haljine, koje će biti pristojne dužine (ispod kolena) i koje ne bi trebalo da preterano ističu dekolte. Muškarci će moći da nose isključivo crna ili tamna odela, tako da bela, svetlo siva i bež nisu poželjna na inauguraciji.

Da li je dozvoljen ples

Na inauguraciji je najavljen nastup trubača Dejana Petrovića, ali uprkos tome neće se smatrati primerenim ako neko od zvanica počne da “đuska”, ali i da preteruje u alkoholu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime