Stiže Hyundai Kona kao konkurent Nissan Juke i Citroen C3 Aircross

0

Novi mali SUV iz porodice Hyundai napravljen da se takmiči sa Nissan Juke i Citroen C3 Aircross, pogonom na sva četiri točka i automatskim menjačem sa sedam brzina. Kona Vam nudi Apple CarPlay, Android Auto i bežično punjenje telefona, a može se dodati i head-up ekran i automatsko kočenje u slučaju nužde.

Hyundai Kona je stilski mali SUV koji se nalazi ispod Hyundai Tucson-a i predstavlja najmanji Hyunadi SUV. Kona obećava premijum enterijer i predstavlja glavnu alternativu Nissan Juke i Citroen C3 Aircross, očekuje se u novembru 2017. godine i trebalo bi da bude po ceni od oko 15.000 evra približno isto kao i Nissan Juke.

Hyundai kasni na malu SUV žurku, ali uskoro stiže Kona je definitvno konkurent za kojim će se okretati.

Za razliku od ljubaznog oblika C3 Aircross-a, Kona ima potpuno agresivniji izgled. Širok je i nizak, a plastična obloga nagoveštava neke off-road potencijale, poduprta je uključivanjem pogona na sva četiri točka dok to nedostaje C3 Aircross-u. Kontrastne krovne nijanse i veliki izbor boja trebalo bi da Vam daju dovoljno opcija da učinite Kona izgled jedinstvenim kolilo Vi želite.

U unutrašnjosti, Kona izgleda baš kao i30 hatchback, ali postoji više naglašenih detalja mekim na dodir i detaljima u boji.

Zahvaljujući Apple CarPlay i Android Auto, prilično je lako povezati pametni telefon sa opcionim informacionim ekranom od 8 inča, omogućavajući Vam da koristite funkcije kao što su navigacija (Google Maps) i glasovna kontrola (Siri). Da biste se fokusirali na put koji je ispred, Kona nudi glavni ekran koji pokazuje najvažnije informacije o vožnji isprad vaših očiju, baš kao u nemačkom salonu.

Hyundai Kona možete dobiti sa dva benzinska i jednim dizel motorom, pogon na sva četiri točka je na većini opcija za razliku od C3 Aircross, a takođe i Hyundai DSG aitomatski menjač sa sedam brzina.

Benzinski motori su najpogodniji ako bi Hyundai Kona koristili za kratka i srednja putovanja – snaga se kreće od 120 do 177 ks, pa su performanse slične Nissan Juke-u i bolje od Citroen C3 Aircross-a, dok dizel sa 1,6 litarskim motorom ima 130 ks i savršen je za duga putovanja i druženje sa autoputem.

Hyundai kaže da je Kona za one koji vole sportski i udobna vozila, dok Citroen tvrdi da je C3 Aircross usresređen na konfornu stranu stvari.

Hyundai Kona će se pojaviti u prodaji u novembru 2017. godine kada će koštati oko 15.000 evra za 1.0 litarski benzinac, a najsavremeniji 1,6 litarski modeli će koštati oko 23.000 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime