Stefanović: Napad u Đakovici kao reakcija na uspeh Srbije

0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je napad Albanaca na Srbe u Đakovici reakcija na dobru diplomatsku ofanzivu Srbije i ono što je srpski premijer uspeo da izbori u Briselu.

Nebojsa Stefanovic

On je rekao da je Srbija u teškoj, gotovo nemogućoj situaciji i pod pritiscima koji su poslednjih godinu dana veoma intenzivni, uspela da izbori nešto što je dobro za ZSO i srpski narod koji živi na KiM.

“Očigledno je da jedan deo Albanaca to doživljava kao pretnju, i da je odgovor na to – nasilje. Ono na šta mora da se obrati pažnja je da takvo nasilje ne ugrozi živote Srba”, rekao je Stefanović na TV Pink.

Srpski ministar policije očekuje da kosovske policijske strukture preduzmu odgovarajuće mere i da međunarodna zajednica preuzme deo odgovornosti koji ima.

“Ne mogu sedeti sa strane i posmatrati da se priprema linč srpskog stanovništva, a da niko ne reaguje adekvatno”, naglasio je Stefanović.

On je naveo da srpska policija nema mogućnost operativnog delovanja na tom delu teritorije, kao i da je Srbija u delikatnoj situaciji, i pokušava da strateški i na pametan način obezbedi da Srbi na KiM imaju sve više prava, stabilnost i sigurnost.

Grupa Albanaca juče je probila policijski kordon koji je obezbeđivao raseljene Srbe koji su došli u Đakovicu da obeleže slavu Veliku Gospojinu.

Nezadovoljni Albanci su bacali petarde i crvenom farbom gađalii policiju koja je upotrebila suzavac i sprečila ih da se približe raseljenima kada su autobusima izlazili iz crkvenog dvorišta.

Tanjug. Tačno

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime