Srbin proganjao svetske zvezde! Beograđanin S.S. u centru najveće hakerske afere!

0

Informacije koje je potvrdio MUP Srbije glase da su osumnjičeni zahtevali isplate isključivo u virtuelnoj valuti bitkoin i da su od žrtava stekli korist u iznosu većem od 275.000 američkih dolara.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal trenutno postupa po molbi za pružanje međunarodne pravne pomoći u slučaju protiv muškarca inicijala S.S. uhapšenog u Beogradu zbog sumnje da je pripadnik hakerske grupe “The Dark Overlord”, rečeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u tom tužilaštvu.

“Zbog toga nisam u mogućnosti da odgovorim na vaša pitanja”, navodi se u pisanom odgovoru tužioca Branka Stamenkovića na upit RSE o tome kakva će biti dalja procedura u slučaju S.S., da li će i kada izaći pred istražnog sudiju i je li mu određen pritvor ili policijsko zadržavanje.

Prethodno je RSE od Ministarstva unutrašnih poslova (MUP) Srbije dobio informaciju da je osumnjičeni, kako nam je precizirano, u nadležnosti Odseka za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koje je protiv njega vodilo istragu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime