Srbija i Rumunija nastavljaju saradnju zaključili Vulin i Dančilo

0
Foto: Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Bukureštu sa predsednicom Vlade Rumunije Viorikom Dančilom koja je izrazila veliko poštovanje za politiku koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vulin je premijerki Rumunije preneo pozdrave predsednika Vučića i zadovoljstvo dobrom regionalnom i bilateralnom saradnjom dve zemlje.

Ministar Vulin i premijerka Dančila su se složili da su Srbija i Rumunija garanti mira i stabilnosti na ovom prostoru.

“Ona je podvukla da bez sigurne i stabilne Srbije ne može biti ni sigurnog i stabilnog Balkana. Bez sigurnog i stabilnog Balkana, ni Evropa ne bi bila na putu razvoja i na putu progresa”, rekao je posle sastanka Vulin.

“Još jednom smo potvrdili principijelnu poziciju Rumunije kada je u pitanju Kosovo i Metohija i njihovu snažnu podršku međunarodnom pravu i Rezoluciji 1244 i naravno razgovorima kao jedinom modelu koji ima podršku i Rumunije i Srbije kada je u pitanju KiM”, naveo je Vulin.

Važna tema razgovora ministra odbrane i rumunske premijerke bila je i razvoj ekonomske saradnje dve zemlje, kao i podrška procesu evrointegracija Srbije.

“Rumunija je veoma važan ekonomski partner Srbije i to će nastaviti da bude i u budućnosti. Premijerka Rumunije je još jednom podvukla da Rumunija snažno podržava Srbiju kada su u pitanju evropske integracije i da će u fokusu njihovog predsedavanja, koje će Rumunija preuzeti iduće godine, biti upravo zemlje Zapadnog Balkana koje treba da postanu članice EU, a Srbija svakako tu zauzima važno i istaknuto mesto”, istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, gde god Rumunija ima glas, kao i da Srbija ima glas.

“Gde god Rumunija bude imala prostora da govori o onome što tišti Srbiju, o onome što Srbija smatra nepravdom, o onome što Srbija smatra da treba drugačije i bolje raditi, Rumunija izražava spremnost da bude naš zaštitnik i u EU i u svim drugim organizacijama u kojima je ona član, a Srbija nije”, zaključio je Vulin.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime