Proizvodnja “FCA Srbija” okončana za ovu godinu

0
Šumadinac.rs

Proizvodnja u kompaniji “FCA Srbija” za ovu godinu je završena, a razlog je usklađivanje proizvodnje sa zahtevima tržišta, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata u kragujevačkoj fabrici, Zoran Marković. Proizvodnja je, osim u “Fiatu”, prekinuta i u kooperantskim firamama, a za sada nije poznato kada će biti nastavljena, jer se još uvek čeka na plan poslovanja ove kompanije za narednu godinu.

Radnici su dobili dodatni godišnji odmor znači u decembru je 15 dana godišnjeg odmora i šest dana plaćenog. Samim tim, taj godišnji odmor se plaća, u punom iznosu. Razlog je smanjena potražnja za vozilima, što je uobičajeno za decembar, a kompanija “Fiat”, kao što je poznato, ne pravi vozila za zalihe, već u skladu sa potrebama tržišta”, rekao je Marković.

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici čekaju da se objavi plan poslovanja ove kompanije.

Naša očekivanja su da će krajem decemrba, eventualno, početkom januara, doći do iznošenja tog petogodišnjeg plana investicija, gde se nadamo da će doći novog modela u narednom periodu. Zabrinuti smo, ali očekujemo da uskoro saznamo kakvi su planovi menadžmenta za fabriku u Kragujevcu. Kako je ranije dogovoreno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, menadžment FCA trebalo bi da iznese planove proizvodnje do kraja decembra ili početkom januara“, zaključio je Marković.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime