Petrašinović: Budžet za 2019. godinu racionalan i realan, pred odbornicima 20. decembra

0

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović zakazao redovno 21. zasedanje gradskog parlamenta za četvrtak 20. decembar sa počekom u 9:00 sati. Najznačajnija tačka sednice biće Odluka o budžetu grada Kragujevca za 2019. godinu.

Po Zakonu o budžetskom sistemu Republike Srbije u obavezi smo da do 20. decembra donesemo budžet za lokalnu samoupravu. Posle sprovedene javne rasprave od 7. do 10. decembra, predloga i sugestija na nacrt budžeta koji su građani mogli da pogledaju na zvaničnom sajtu grada Kragujevca, oglasnoj tabli Gradske uprave i po mesnim zajednicama nije bilo, tako da je nacrt budžeta za 2019. godinu Gradsko veće po usvajanju, uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje, kazao je Petrašinović.

Budžet za narednu godinu, iznosi 7 milijardi 123 miliona dinara, racionalan je i koncipiran na jednakim i realnim prihodima i rashodima, ocenio je predsednik Skupštine i dodao da budžet grada Kragujevca za 2019. godinu predviđa i dosta investicionog ulaganja.

Za izgradnju novih i održavanje postojećih puteva naredne godine predviđeno je 84 miliona dinara, za razvijanje kanalizacione mreže 33 miliona, obnavljanje objekata osnovnih škola “Julijana Ćatić” u Čumiću, “19. oktobar” u Maršiću, “Dositej Obradović” i “Milutin i Draginja Todorović” 58 miliona, adaptaciju kuhinje predškolske ustanove 40 miliona, a iznos od 24 miliona dinara planiran je i za izgradnju bunara na seoskom području.

Kada se pogleda klasifikacija budžeta, Petrašinović ističe da se vidi da je to razvojni budžet koji predviđa investiciona ulaganja, a sa druge strane i racionalan, jer su troškovi i prihodi za narednu godinu planirani na racionalan način.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime