Pešačka vodička tura “Kragujevac kolevka srpske industrije”

0
Serbia.com

Pešačka vodička tura „Kragujevac, kolevka srpske industrije“, u okviru akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“ u godini jubileja izlivanja prvih topova u Kragujevcu, biće upriličena sutra u organizaciji ovdašnje GTO, a zainteresovani se okupljaju u 12 sati kod Krsta.

Zainteresovani Kragujevčani moći će sa stručnim vodičem GTO “Kragujevac” da posete muzej „Staru livnicu“ i upoznaju se sa razvojem industrije od 1851. godine, odnosno od početka rada livnice, izlivanja prvih topova 1853. godine i pogledaju brojne značajne eksponate. Zatim će se zadržati ispred zgrade Srpske kraljevske zanatlijske  škole, gde će se upoznati sa počecima zanatskog, stručnog obrazovanja u Srbiji. Ulazak u Srednju stručnu školu znači nastavak upoznavanja sa počecima stručnog zanatlijskog obrazovanja u Srbiji. Učesnici ture će imati jedinstvenu priliku da posete muzej posvećen razvoju škole i industrije u Srbiji.

Učesnici vodičke ture preći će zatim na levu stranu Lepenice i šetnjom do Krsta biće upoznati sa svim bitnim mestima i objektima pored kojih će proći.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime