Pepsi Co kupila aranđelovački Knjaz Miloš

0

Kompanije Matoni 1873 i PepsiCo obavile su danas akviziciju 100 odsto kompanije Knjaz Miloš, srpskog proizvođača mineralne vode i bezalkoholnih pića.

Transakcija je odobrena od strane antimonopolske komisije i obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i brendove Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix Knjaz, Tube, Gusto i druge.

Kompanija Knjaz Miloš prethodno je bila u vlasništvu Investicionog fonda Mid Europa Partners.

Generalni direktor kompanije Matoni 1873 Alesandro Paskvale na današnjoj konfereniciji za medije poželeo je kompaniji Knjaz Miloš dobrodošlicu u porodicu Matoni 1873.

“Ova prilika će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Ujedinjenje portfolija Matoni 1873 s portfolijom Knjaz Miloša obezbediće izvanredan kvalitet našim kupcima i potrošacima”, rekao je Paskvale.

Prema njegovim rečima, te dve kompanije pomoći će kompaniji Knjaz Miloš da odskoči još dalje i proširi prodaju svojih proizvoda i u drugim zemljama širom sveta.

“Kompanija je u dobrim rukama, jer mi smo grupa s dugom tradicijom i zanima nas da se poslovno razvijamo, a isti takav stav ima i multinacionalna kompanija PepsiCo koja ima jak preduzetnički duh”, rekao je Paskvale.

Predstavnik kompanije PepsiCo Kristofer Gilj naveo je da je dosadašnje partnerstvo kompanija Matoni i PepsiCo bilo veoma uspešno, a akvizicija Knjaza Miloš predstavlja, kaže, priliku za dodatni razvoj i jačanje njihovog prisustva u regionu.

Ističe da je u kompaniji PepsiCo zaposleno 45.000 ljudi, da imaju 80 fabrika u svetu, ali i poljoprivredna zemljišta na kojima gaje krompir, jabuke i bobičasto voće.

Generalni direktor kompanije Knjaz Miloš Miloš Stojisavljević kazao je da je ovo istorijski dan za tu kompaniju jer prvi put za strateške partnere dobila globalne kompanije u proizvodnji vode i bezalkoholnih napitaka.

Podsetio je da je kompanija Knjaz Miloš počela rad davne 1811. godine, dobila je ime po sprskom knezu, koji je izvor stavio pod zaštitu države.

“Knjaz u našem regionu predstavlja sinonim za mineralnu vodu. Radi se o vodi vrhunskog kvaliteta koja je dobila niz nagrada za kvalitet”, kazao je Stojisavljević.

Kaže da kompanija zapošljava 800 ljudi, predstavlja lidera na tržištima u Srbiji i Crnoj Gori, a sa tendencijom rasta u Severnoj Makedoniji i BiH.

Stojisavljević ističe da je očekivani ovogodišnji neto promet kompanije 75 miliona evra.

“Unapređujući svaki aspekt našeg poslovanja u poslednjih nekoliko godina, učinili smo Knjaz Miloš uglednom kompanijom naše industrije u Evropi. Radujemo se što ćemo se pridružiti vodećim brendovima, jer to je najbolji dokaz našeg uspeha”, rekao je Stojisavljević.

Na konferenciji za medije nije saopštena cena akvizicije komapnije Knjaz Miloš, jer, kako je rečeno, to nije politika kompanija Matoni i PepsiCo.

Kompanija Knjaz Miloš, sa sedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i predstavlja jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.

PepsiCo, multinacionalna kompanija i jedan od najvećih svetskih proizvođača hrane i napitaka koja posluje u više od 200 zemalja širom sveta, i Matoni 1873, najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, već uspešno sarađuju.

Matoni 1873 je proizvođač i distributer PepsiCo portfolija gaziranih pića u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime