OTKRIVAMO: Kako do besplatnih kilovat-sati struje

0

Za sticanje statusa energetski ugroženog kupca Gradskoj upravi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu od početka godine podneta su 1.604 zahteva, od kojih su svi pozitivno rešeni.

Pravo na besplatne kilovat-sate električne energije ostvaruje se za godinu u kojoj je doneto rešenje, a za korišćenje ove povolјnosti domaćinstva treba da ispunjavaju određene uslove.

Da bi se ostvarilo pravo na besplatne kilovat-sate električne energije, domaćinstvo sa jednim članom treba da ima mesečni prihod do 14.257 dinara.

Dvočlana ili tročlana porodica može da prihoduje do 20.758 dinara, a četvoročlana i petočlana – do 27.255 dinara.

Mesečni iznos prihoda za domaćinstva sa šest i više članova ne može biti veći od 34.275 dinara.

Za sticanje statusa energetski ugroženog kupca, potrebno je, između ostalog, ispuniti i kriterijum koji se odnosi na imovno stanje, odnosno površinu stambenog prostora, koja se definiše u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

Ukoliko domaćinstvo koje je steklo status energetski ugroženog kupca troši više kilovat-sati struje od onoga što je predviđeno uredbom, ne može da ostvari pravo na popust bez obzira na rešenje nadležne Gradske uprave.

Zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca podnosi se Gradskoj upravi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, na kružnom šalteru u prizemlјu zgrade grada.

Korisnici dečjeg dodatka ovo pravo mogu da ostvare u Odelјenju dečje zaštite.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime