Oružari pobedili: Kragujevačka fabrika dobila novog direktora

0

Za ovog novog generalnog direktora “Zastava oružje” postavljen je Mladen Petković koji je do sada obavljao dužnost generalnog direktora “Krušik – Valjevo”, a dužnosti je razrešen dosadašnji direktor Milojko Brzaković.

Prema navodima iz Samostalnog sindikata fabrike, novi direktor je postavljen odlukom Nadzornog odbora posle redovnog konkursa za izbor, a dosadašnji direktor je obavljao tu dužnost kao penzioner.

Iz sindikata je saopšteno da su za vreme direktora Brzakovića dugovanja fabrike uvećana za blizu četiri milijarde dinara, a kako se navodi, i pored najpovoljnijih tržišnih uslova poslovanja koje je fabrika imala od raspada bivše SFRJ.

“U tom periodu je raskinut ugovor o plasmanu lovačkog i sportskog oružja na američko tržište, donošene su odluke koje su fabriku zbog gubitka sudskih sporova koštale višemilionske iznose. Iako je bio dužan da postupa sa pažnjom dobrog domaćina nije došlo do efikasnijeg poslovanja, smanjenja troškova i poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih kao i uslova rada”, navodi se u saopštenju sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime