Nova školska godina počela

0
Telegraf

Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole, nova školska godina počela je danas i završava se 31. januara 2019. godine.

Drugo polugodište počeće u ponedeljak, 18. februara 2019. godine, a završiće se u petak, 31. maja za učenike osmog razreda, odnosno u petak, 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Učenici u centralnoj Srbiji imaće u ovoj školskoj godini četiri raspusta, jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.

Učenici u Vojvodini imaće jedan raspust manje, jer je izostavljen jesenji raspust.

Na prvu kratku pauzu, jesenji raspust, učenici će već u novembru i taj raspust trajaće četiri dana, od 9. do 12. novembra.

Zimski raspust za učenike u Vojvodini, prema obrazovno-vaspitnom kalendaru koji donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, počinje 24. decembra, a završava se 14. januara 2019. godine.

Za učenike u ostatku Srbije raspust je podeljen u dva dela. Prvi deo počinje u četvrtak, 3. januara, a završava se u utorak, 8. januara 2019. godine. Neradni će biti i 1. i 2. januar zbog Nove godine.

Drugi deo zimskog raspusta počinje u petak, 1. februara, a završava se u četvrtak, 14. februara 2019. godine. Ali zbog toga što se na zimski raspust naslanja i Dan državnosti koji je 15. februara, drugo polugodište počeće 18. februara.

Za učenike u Vojvodini prolećni raspust počinje od petka, 19. aprila i traje do četvrtka, 2. maja, dok za đake u ostatku Srbije počinje u utorak, 30. aprila i traje do 3. maja.

Za učenike osmog razreda predviđeno je da probni završni ispit polažu 12. i 13. aprila, a završni ispit polagaće u ponedeljak, utorak i sredu 17, 18. i 19. juna.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime