Nikolić sa saradnicima uneo Badnjak u zgradu Gradske uprave

0

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić uneo je badnjak u zgradu Gradske uprave. Tradicionalnom običaju koji najavljuje najradosniji praznik Božić, prisustvovali su predsednik Skupštine grada, članovi Gradskog veća, pomoćnici, saradnici i zaposleni u Gradskoj upravi grada Kragujevca.

Pred nama su najlepši dani u godini, dani mira i blagosti. Na Badnji dan koji najavljuje Božić unosimo badnjak u naše domove, a porodice se okuljaju oko posne trpeze. Ovaj lep običaj podseća nas koliko je važna porodica, koliko je važno da bude na okupu, koliko je važna briga o ljudima i sloga i koliko je važna lepa reč, rekao je tom prilikom gradonačelnik Nikolić.

Kao jedan velika porodica danas se i mi pod krovom gradske kuće okupljamo oko badnjaka u kojoj vredno i posvećeno radimo čitave godine. Zahvaljujem se svima na saradnji, pomoći, odgovornosti i svakodnevnim naporima da radom doprinosimo razvoju našeg grada. Nadam se da će ovaj praznik koji nas ujedinjuuje oko tradicionalnih i moralnih vrednosti dati dodatni smisao da nastavimo da radimo na dobrobiti svih Kragujevčana kako bi naš grad bio lepše mesto za život, poručio je Nikolić okupljenima i poželeo im da najradosniji hrišćanski praznik sa svojim najbližima provedu u zdravlju, miru i radosti.

Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić uputio je božićnu čestitku Njegovom preosveštenstvu episkopu šumadijskom Jovanu, sveštenicima Šumadijske eparhije i vernicima, u kojoj se pored ostalog kaže:

Želim da u miru, porodičnoj sreći i dobrom zdravlju proslavite najradosniji hrišćanski praznik.

Božić je praznik radosti, zajedništva, plemenitosti i praštanja koji nas upućuje na brigu o bližnjima, razumevanje i očuvanje pravih vrednosti.

Neka najveći i najradosniji praznik ispuni naša srca blagoslovom ljubavi i mira, unese radost i svako dobro u naše živote, a u naše domove sreću i blagostanje.

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović čestitao je Božić svim građanima Kragujevca koji taj hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

U ime odbornika Skupštine grada Kragujevca i u svoje ime čestitam najradosniji hrišćanski praznik – Božić. Želim da ovaj praznik provedete u miru, zdravlju i radosti.

Neka Božić, najradosniji praznik probudi u svima nama vrednosti razumevanja, poverenja i ljubavi.

Mir Božiji, Hristos se rodi!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime