„Nemanjići“ završili snimanje u Trebinju

0
Foto: Explore Novi Sad

Glumačka ekipa „Nemanjića“ završila je sinoć snimanje dijela serijala na području Trebinja koje je trajalo šest dana.

Producent Miško Stevanović rekao je da su ušli u posljednju trećinu snimanja i da je planirano da se cijeli serijal snimi u 100 dana.
„Uradili smo ozbiljan posao koji će malo pomjeriti kriterijume u sagledavanju televizijskih serija i naše istorije“, istakao je Stevanović.

Vojin Ćetković, koji glumi Stefana Prvovenčanog u seriji „Nemanjići, rađanje kraljevine“, na pres konfernciji je trebinjski predjeo nazvao „jednim od najfilmičnijih“, prije svega, zbog različitosti terena.

Foto: Đ. Bjelaković

„Ovo je dramska forma, i neki likovi su izmaštani i prilagođeni današnjem vremenu, jer ovo nije dokumentarna nego igrana serija“, pojasnio je Ćetković.
On je naveo da odavno nije radio u ovako bogatoj produkciji koja zahtjeva da kostimi i oružje budu pravi.
„Ponekad imamo i po 30 kilograma opreme na sebi, morali smo svi naučiti da se penjemo na konja i jašemo sa tom opremom i da se borimo. Bilo je i povreda, ali manjih“, objasnio je poznati glumac.

Glumica Nada Šargin kaže da joj je lik Raške bio izazov, te da su likovi približeni sadašnjem vremenu, kako bi imali konekciju sa publikom.
„Mislim da nema glumca kome nije čast spojiti istorijsko i savremnost“, navela je Šargin, dodavši da je cijela glumačka ekipa oduševljena kostimima i šminkom.

Foto: Đ. Bjelaković

Režiser Marko Marinković je rekao da je imao sreću u odabiru glumačke ekipe, ali i da su i glumci iz mjesta gdje su snimane pojedine scene odradili svoj posao do kraja.
„Posljednjeg dana snimanja u Trebinju dobili smo tužnu vijest, da je preminuo Bogoljub Mitić Đoša, koji je snimao ‘Nemanjiće’ na prvom setu. Nakon Trebinja idemo u Beograd, pa u Studenicu, gdje je prva klapa pripadala Bogoljubu Mitiću“, rekao je Marinković.

Na pres konferenciji pokazan je i trejler „Nemanjića“. Konferencija je održana u hotelu „SL Industri“ čiji je vlasnik Rodoljub Drašković, koji je sponzor serijala.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime