Najpoznatiji glas sa radio talasa obaveštavaće kragujevčane u gradskom prevozu

0
Foto: RTK

Gradski prevoz u Kragujevcu je od prošle godine za zavidnom nivou, rame uz rame sa beogradskim, a jedan od uslova na prošlogodišnjem tenderu je i vizuelno i zvučno obaveštavanje putnika o kretanju vozila i mogućnošću za presedanje.

Glas Marije Milojević Lazarević, poznatije kao Maja Bravo, voditeljke radija Bravo FM obaveštavaće kragujevčane o kretanju vozila gradskog i prigradskog prevoza, kao i mogućnošću za presedanje.

Gradskoj agenciji za saobraćaj je ostalo još da sprovede elektronsku naplatu prevoza uvođenjem validatora u vozila i to će omogućiti kragujevčanima i dugoočekivanu dvosatnu kartu, gde će moći da presedaju i koriste gradski prevoz dva sata od kako je karta naplaćena.

Na inicijativu gradonačelnika Radomira Nikolića, gradki i prigradski prevoz u Kragujevcu od prošle godine besplatno koriste svi đaci osnovnih i srednjih škola, što je znatno pomoglo roditeljima, pogotovo ako imaju dva ili više đaka.

Gradsko veće je na sednici održanoj 7. decembra utvrdilo predlog odluke o ostvarivanju prava na prevoz povlašćenih kategorija građana i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje, o čemu možete više pročitati u sledećem članku.

Nove povlašćene kategorije koje imaju pravo na
besplatan gradski prevoz u Kragujevcu

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime