Najpovoljniji internet u Grčkoj

0

Na letovanju ste u Grčkoj i želite da koristite internet na plaži ili nekom drugom mestu gde ne postoji besplatan Wi-Fi? Ili vam je internet u smeštaju u kom letujete suviše spor s obzirom da ga istovremeno koriste svi gosti? Nemojte se nervirati već pronađite najbližu trafiku…

Trenutno najjednostavnija varijanta je kupovina Vodafonove TAZA mobilne kartice po ceni od 5 evra, a može se naći na većini trafika u većim letovalištima u Grčkoj ili u predstavništvima Vodafon. Za kupovinu će vam biti potreban pasoš, a uz karticu odmah možete kupiti i dopunu kredita koja košta 10 evra. Od tih 10 evra možete aktivirati 8GB interneta koji će vam sa kredita skinuti 8.87 evra (trenutna aktuelna promocija).

Kartica se može koristiti u svim modelima mobilnim telefonima, jer ima sve tri potrebne dimenzije, a kredit možete iskoristiti najkasnije do 30 dana od početka korišćenja.

Aktiviranje kartice TAZA mobile:

1. Stavite SIM karticu u svoj mobilni telefon
2. Uključite telefon i unesite PIN kod od 4 cifre (dobićete ga pri kupovini kartice)
3. Pozovite besplatan broj 1252 da aktivirate svoju karticu i izaberite engleski jezik za govorni automat (u ponudi je samo grčki i engleski)

Aktiviranje dopune za kredit:

1. Pozovite besplatan broj 1252
2. Pratite istrukcije govornog automata i izaberite opciju 2 za dopunu kredita
3. Unesite PIN kod od 12 cifara (dobićete ga pri kupovini paketa)
4. Kada unesete PIN kod pritisnite taster # i vaš kredit je dopunjen što će potvrditi i govorni automat

Aktiviranje mobilnog interneta:

1. Slanjem sms poruke 4 na broj 19109 aktiviraćete internet
2. Paket važi 30 dana

Kada potrošite ceo kredit možete ga dopuniti ponovo na isti način. Savetujemo vam da isključite sve Update opcije u telefonu da vam kredit ne bi bio nepotrebno istrošen pre vremena.

Osim TAZA postoje i druge internet kartice koje možete kupiti i aktivirati na sličan način: Cosmote (najbolja pokrivenost i najbolja brzina), Vodafone CU i WIND (slabija pokrivenost, niže cene). Neke od njih možete kupiti isključivo u poslovnicama, dok se neke mogu naći i na kioscima ili u nekim od većih supermarketa.

Cene svih kartica su slične, a promocije za dopunu kredita se često menjaju i njihove cene ponekad variraju, kao i količina GB koja se dobija uz njih.

Podelite internet sa osobama u vašem društvu

Kupili ste jednu internet karticu u Grčkoj, ali želite da i ostali iz vaše porodice imaju mogućnost da koriste internet? Ili želite da ga koristite i na svom laptopu? Nema potrebe da kupujete više kartica, jer to možete vrlo lako i brzo uraditi ukoliko imate bilo kojih od smart modela telefona.

Za podešavanja ove opcije ukucajte u Google pretraživač “Kako da podelim internet sa telefona” i pronađite uputstvo za vaš model mobilnog uređaja.

Svi uređaji u vašoj neposrednoj okolini imaće mogućnost da se povežu na vaš Personal Hotspot i uživaju u internetu. Naravno ovo se ne odnosi na “uljeze” sa strane već samo na osobe kojima ćete dati lozinku koju ste u podešavanjima prethodno postavili.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime