Mozilla ove jeseni lansira plaćenu verziju Firefox-a

0
TNW

Mozilla se odlučila da pokrene premijum verziju svog poštovanog Firefox pretraživača ove jeseni. U intervjuu za nemački T3N, izvršni sirektor kompanije Chris Beard navodi da namerava da lansira novu verziju do oktobra, sa karakteristikama kao što su VPN i sigurno skladištenje u oblaku.

Kompanija je već eksperimentisala sa VPN uslugom kroz partnerstvo sa ProtonVPN-om i ponudom od 10$ pretplate. Sada razmišljaju da ponude neku količinu besplatnog VPN propusnog opsega da bi započela, a da naplaćuju premijum za dozirani pristup u oblaku po principu mesečne pretplate.

Bord navodi da nema plana da se naplćuju korisnici za trenutne besplatne funkcije:

Dakle, ono što želimo da pojasnimo je da ne postoji plan da se naplaćuju usluge koje su sada besplatne. Mi ćemo isporučivati uslugu pretplate i ponuditi premijum usluge, a plan je da se prva uvede ove godine, na jesen, cilj je u oktobru.

Za sada nema informacija o cenama, ali premijum verzija Firefox-a koja se fokusira na privatnost zvuči kao primamljiva ponuda, u vreme kada je teško izbeći praćenje na vašim digitalnim uređajima i kada su curenja podataka raširena.

TNW je kontaktirao Mozilu i dobio potvrdu. Dave Camp, senior potpredsednik kompanije je potvrdio da su premijum proizvodi zaista u izradi:

Mi smo osnovani na uverenju da internet treba da bude otvoren i dostupan svima. Visokoučinkoviti, besplatni i privatni Firefox pregledač i dalje će biti centralni deo osnovnih usluga njihove kompanije. Takođe prepoznajemo da postoje potrošači koji žele pristup premijum ponudama, a mi možemo poslužiti i tim korisnicima bez ugrožavanja razvoja i dostignuća postojećih proizvoda i usluga koje korisnici Firefox-a znaju i vole.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime