Minimalnoinvazivna spinalna hirurgija i savremeni pristup lečenja tumora kičmenog stuba u Kragujevcu

0
Foto: N1

Posle operacija kompleksnih deformiteta kičmenog stuba kod dece i vertebroplastike u Klinički centar Kragujevac stižu i tehnike lečenja tumora kičmenog stuba.

U skolopu saradnje Odeljenja spinalne hirurgije Kliničkog centra Kragujevac sa vodećim svetskim spinalnim hirurzima, posle nekioliko najboljih Španskih lekara 17. i 18. juna, u Kliničkom centru Kragujevac sledeće nedelje gostuje prof. dr Charles Court, spinalni hirurg koji radi u Hôpital universitaire de Bicêtre de l’ Assistance Publique – Hôpitaux de Paris, najvećoj Univerzitetskoj bolnici u Evropi. Takodje radi i kao profesor na Pariskom Univerzitetu.

Prof. dr Charles Court

Prvenstveno se bavi minimalnoinvazivnim tehnikama i lečenjem tumora kičmenog stuba i karlice i u toj oblasti organizuje brojna predavanja i edukacije.

Planirano je da se u saradnji sa našim spinalnim hirurzima obave četiri operativna zahvata što je idealna prilika da se proširi znanje i iskustvo u oblasti minimalnoinvazivnih tehnika spinalne hirurgije, koje su inače u našem Kliničkom centru veću primeni.

Imacemo prilike da ugostimo veliko ime Evropske spinalne hirurgije koji prvi put dolazi u Srbiju. Preneće nam znanje iz oblasti minimalnoinvazivne hirurgije, ali i savremene stavove u lečenju tumora kičmenog stuba što čini veliki procenat patologije naših pacijenata – rekao je za naš portal načelnik Odeljenja spinalne hirurgije dr Srđan Vlajović.

Takođe planiranao je i uspostavljanje saradnje u oblasti tumorske hirurgije što je od velike važnosti pogotovo zbog velikog broja operacija tumora kičmenog stuba koje se u Kliničkom centru Kragujevac obavi, a takođe i planiranog projekta razvoja Regionalnog centra za lečenje tumora kičme.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime