Microsoft Office dobija minimalistički dizajn

0

Microsoft je objavio da planira da implementira suptilne izmene u dizajn Office.com i Office 365 aplikacija, kako bi ih načinio jednostavnijim i manje pretrpanim.

Najveća izmena stiže u Microsoft Word, gde će toolbar u vrhu ekrana (zvanično nazvan “the ribbon”) biti sveden na samo jednu liniju. Fanovi klasičnog dizajna će moći da prošire toolbar ukoliko to požele.

Izmene će biti u skladu sa Fluent Design jezikom, koji se može naći u najvećem delu Windowsa 10. Ažurirana traka će uključivati i nove animacije, ikonice i nekoliko manjih izmena boja.

Kada je desktop u pitanju, Microsoft je odložio objavu pojednostavljenog ribbona za nekoliko meseci. Kompanija trenutno testira nove dizajne sa onlajn aplikacijama i pratiće povratne informacije kako bi videla da li su potrebne još neke izmene za desktop verziju.

Kompanija takođe planira da Search načini korisnijim i moćnijim, uz pomoć implementacije veštačke inteligencije. Sa novim ažuriranjem, Search polje u Office 365 aplikaciji će preporučivati rezulate bazirano na onome što smatra da korisnik traži. Ovo u teoriji znači da će biti olakšano pronalaženje stvari u aplikacijama kao što je Outlook.

Ažuriranje donosi i veliki broj manjih izmena, kao što je cleaner, modernije ikonice i toolbarovi. Ikonice će se prvo pojaviti u veb verziji aplikacija, pre nego što stignu na desktop.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime