Manifestacija „Dani Krajine u Šumadiji“ organizovana 15. put u Kragujevcu

0
Radio televizija Kragujevac

Manifestacija „Dani Krajine u Šumadiji“, u organizaciji Udruženja građana Krajine „Zora“, organizovana je 15. put u Kragujevcu.

Cilj manifestacije je očuvanje kulturnog identiteta Krajišnika i upoznavanje stanovnika Šumadije sa njihovom tradicijom, kulturom i običajima.

Udruženje građana Krajine „Zora“, osnovano je 2003. godine sa ciljem da afirmiše kulturno istorijske i druge vrednosti sa područja Dalmacije, Like, Korduna, Banije, Slavonije i Bosanske Krajine.

Posetioci manifestacije „Dani Krajine u Šumadiji“ mogli da pogledaju radove nastale u okviru slikarske kolonije i etno izložbu, a kao i svake godine organizovan je i turnir u balotama, kao i izložba domaće hrane.

Zavičajni folklorni stvaraoci, likovni umetnici, kulinari priredili su za svakog po nešto. Održan je i koncert narodnih pesama i igara iz Krajine i Šumadije.

Cilj manifestacije je očuvanje kulturnog identiteta Krajišnika i upoznavanje stanovnika Šumadije sa tradicijom, kulturom i običajima Srba iz Korduna, Banije, Like, Dalmacije, Slavonije, Bosanske Krajine, kao i sa Kosova i Metohije.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime