Kultna komedija “Izvinjavamo se” posle 40 godina pred Kragujevčanima!

0
Foto: Promo

Kultna TV drama “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”, po tekstu Milana Nikolića (i u režiji Soje Jovanović) sedamdesetih godina mamila je osmehe gledalaca i izazivala nepodeljene simpatije prema protagonistima, Mileni Dravić i (nažalost, prerano preminulom) Slobodanu Đuriću.

Tačno četiri decenije kasnije ova topla priča dobila je  i svoju pozorišnu verziju na zemunskoj sceni Teatra “Kart blanš” u postavci Erola Kadića,dok su u naslovnim ulogama Neda Arnerić i Feđa Stojanović:

– Davno sam gledala televizijsku dramu, ali sam nedavno pročitala Nikolićev tekst i mogu reći da sam se ponovo uverila da je to jedan od najlepših dramskih tekstova, kakvi se samo poželeti mogu – kaže Neda Arnerić.

U novoj, pozorišnoj verziji, u vozu na relaciji Niš – Stalać – Paraćin – Beograd, sretnu se na prvi pogled dva nespojiva sveta. Milić je prostodušni i dobroćudni seljak šezdesetih godina iz Stalaća, po stavovima čovek ni u selu ni u gradu. Borka je žena pedesetih godina, računovođa, odmerena, emotivno zatvorena, nežna.

Da li je moguće da im se u jednom danu desi nešto što čekaju celi život, pitanje je koje otvara ova predstava koju će Kragujevčani pogledati 5. oktobra u Pozorištu za decu u 20h (Večernja scena).

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime