Krstovdanski vašar u Kragujevcu

0
Info KG

U Kragujevcu se danas održava Krstovdanski vašar, a na tezgama postavljenim kod Zelene pijace i u okolini u ponudi su najrazličitiji proizvodi po povoljnim cenama. Kragujevčani su u prilici da pazare, nameštaj, posuđe, odeću, obuću, nakit, igračke, kao i slatkiše.

Ovogodišnji vašar okupio je prodavce iz čitave Srbije, a veliki broj Kragujevčana zainteresovan je da vidi sta je u ponudi. Zbog toga je u krugu Zelene pijace velika gužva, a ukoliko planirate da prošetate i pazarite nešto naoružajte se strpljenjem.

Podsetimo, srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju jesenji Krstovdan. Za razliku od drugih praznika koji su obeleženi crvenim slovom, na Krstovdan bi trebalo raditi i srediti kuću i tako je pripremiti za zimu. U suprotnom, veruje se, da će vam cele godine sve ići naopako.

Sledeći vašar u našem gradu biće održan na Vavedenje, 4. decembra. Inače, u Kragujevcu se u toku godine organizuju tri vašara na praznik Svetog cara Konstantina i carice Jelene, 3. juna, na Krstovdan, 27. septembra i na Vavedenje, 4. decembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime