Kragujevčani sutra biraju članove Saveta mesnih zajednica!

0

Za sutra su zakazani izbori za članove Saveta mesnih zajednica u 78 kragujevačkih mesnih zajednica, nakon donošenja Odluke o mesnoj samoupravi kojom su uvedene i neke promene u samom postupku izbora građana za članove Saveta mesnih zajednica ističe predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Sada se bira manji broj ljudi u Savetu nego što je do sada bio slučaj, tako će u mesnim zajednicama koje imaju do 2.000 birača biti tri člana, od 2.001 do 6.000 birača će biti 5 članova i mesne zajednice koje imaju preko 6.000 birača imaće sedam članova Saveta što je znatno manji broj nego što je nekada bilo – navodi Petrašinović.

Opozicija u Kragujevcu bojkotuje izbore za članove Saveta mesnih zajednica, jer kako navode, Odluka kojom je promenjen postupak izbora članova za savete mesnih zajednica nije doneta dovoljnim brojem glasova odbornika.

Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca

Predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović kaže da je Odluka doneta potrebnom skupštinskom većinom obzirom da nije bilo formiranja novih mesnih zajednica nije ni bila potrebna nadpolovična većina odbornika koji bi glasali za Odluku.

Petrašinović je u danima iza nas obišao 21 mesnu zajednicu gde je sa građanima razgovarao o njihovim problemima sa kojima se suočavaju, gde je urađeno i dogovoreno mnogo radova koji bi rešili njihove probleme, a to su najčešće radovi na nasipanju i asfaltiranju puteva i udarnih rupa, ulična rasveta i slično, za šta je izdvojeno 17 miliona dinara.

Birališta će sutra biti otvorena od 7 do 20 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime