Kako provesti letnji raspust?

0
Foto: Virovitica

Iako je raspust davno počeo, nije slučajno što tek sada objavljujemo ovaj tekst. Naime, već tri sedmice se odmarate i ne radite ništa, nema nikakvih obaveza i koliko god to u maju bilo željno iščekivano, sada već i nije tako zabavno.

Zato je vreme za razdrmavanje. Ako ste tokom zimskog raspusta imali opravdanje u vidu lošeg vremena, sada izvlačenja takvog tipa nema. Ukoliko su velike vrućine, zna se, reka ili bazen. Ukoliko nije tako vruće, onda je izbor još širi.

Putovanje je uvek prvi izbor. Prva pomisao na putovanje je deset dana na obali mora koje iziskuje znatna materijalna sredstva, ali to ne mora biti tako. Može se otputovati i do vikendice nekog druga, skupiti društvo pa otići do nekog izletišta udaljenog desetak km od grada, važno je samo društvo.

Čovek se uči dok je živ. I letnji raspust se može provesti u korisnim aktivnostima. Najmlađi ga mogu iskoristiti u savladavanju određenih veština poput plivanja, bicikla, rolera, a o savladavanju stranog jezika, kompjuterskog programa, plesa ili neke slične veštine da ne govorimo. Roditelji bi bili oduševljeni ukoliko bi preuzeli neku obavezu poput kupovine hleba, a to nije više od pet minuta angažovanja tokom dugog letnjeg dana.

Lepo vreme je idealno za sport. Izuzev što je zabavan dobro dođe i za mentalno opuštanje. Nađite ekipu za fudbal ili basket ili pak neki drugi sport. I uživajte u raspustu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime