Još jednom je dokazala da je heroj! Dr Danicu Grujičić ni slomljeno stopalo nije sprečilo da operiše

0

Iako sam zbog slomljene noge došla u situaciju da zavisim od tuđe pomoći, postoje oni kojima je pomoć potrebnija, napisala je doktorka.

Prof. dr Danicu Grujičić, načelnicu Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije (KCS), slomljena noga nije sprečila da pomogne pacijentu kom je njena stručnost bila neophodna.

Doktorka je u kolicima, uz pomoć medicinske sestre, ušla u operacionu salu i obavila svoju lekarsku dužnost, iako mnogi na njenom mestu to ne bi učinili.

Ne tražite izgovore! Iako sam zbog slomljene noge došla u situaciju da zavisim od tuđe pomoći, postoje oni kojima je pomoć potrebnija. Zato sam i ovih dana sa svojim timom u operacionoj sali. Uvek će nas sprečavati nepredviđene prepreke ali od naše volje zavisi da li će nas savladati ili ćemo ih prevazići – poručila je doktorka uz fotografiju koju je okačila na Fejsbuk.

Pacijenti koji leže kod mene na klinici su mnogo bolensiji od mene. Prelom me sprečava da hodam i da se oslanjam na nogu, ali me ništa ne boli. Ne bi trebalo od mene praviti heroja, jednostavno, moji pacijenti ne mogu da čekaju. Ceo žovot sam radila na jedan određeni način i sada ne mogu da radim drugačije. Mi ovde dolazimo i bolesni i povređeni da operišemo, ne zato što volimo da operišemo kada se ne osećamo dobro, nego zato što osećamo ogromnu odgovornost prema našim pacijentima – napisala je doktorka.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime