Jelena Tomašević Bosiljčić

0

Jelena Tomašević Bosiljčić je srpska pop pevačica. Važi za jedan od najboljih vokala na našoj estradnoj sceni. Rođena je 1. novembra 1983. godine u Negotinu.

Sa roditeljima i dve godine starijim bratom Darkom se preselila u Kragujevac gde je završila osnovnu školu i Prvu kragujevačku gimnaziju, društveno-jezički smer. 2002. godine je upisala engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, ali još uvek nije diplomirala.

Od sedme godine se bavi muzikom. Sa osam godina je pobedila na dečijem muzičkom festivalu „Šarenijada“, a sa jedanaest na „Jugoslovenskom dečijem festivalu“. Igrala je i pevala u KUD-u „Abrašević“. 1996. godine je proglašena za najboljeg vokalnog solistu i na koncertima je izvodila tradicionalnu srpsku muziku. Sa trinaest godina je pobedila na Republičkom takmičenju folklornih ansambala Srbije. Takođe je u muzičkom kvizu „3K Dur“ osvojila prvo mesto. Pevala je prateće vokale Vladu Georgievu, sarađivala je sa Borom Dugićem, Željkom Joksimovićem, Kornelijem Kovačem, Zdravkom Čolićem i mnogim drugim kolegama. 2002. godine je učestvovala na festivalu u Zrenjaninu i izvela je numeru „Ovo nije ljubav“.

2008. godine se ponovo pojavila na Beoviziji i izvela je numeru „Oro“ koja joj je donela pobedu. Pesmu su radili Željko Joksimović i Dejan Ivanović. U maju je predstavljala Srbiju na Evrosongu koji je održan u Beogradu i osvojila je šesto mesto. Snimila je prvi album pod nazivom „Panta rei“ za produkcijsku kuću Minakord. On je ubrzo postao najslušaniji i najprodavaniji album u regionu. Jelena je napisala većinu tekstova. Na njemu su se kao bonus pesme, našle portugalska, španska i grčka verzija numere „Oro“.

U privatnom životu je 28. avgusta 2011. godine se udala za glumca Ivana Bosiljčića. 24. januara 2012. godine su dobili ćerku Ninu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime