Javna prezentacija projekta “Podrška povratku interno raseljenih lica na Kosovo” održana u Kragujevcu

0
Grad Kragujevac

Javna prezentacija projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo“, koji finansira Evropska unija, održana je u Kragujevcu. Pružene su informacije o vrstama pomoći koje će biti dostupne u naredne dve godine – u vidu paketa nameštaja i bele tehnike, obuke za mlade za rad u IT sektoru, podrška razvoju poslovnih ideja povratnika, grantova u vidu mašina i opreme za početak poslovanja.

Cilj projekta je pomoć porodicama interno raseljenih lica u njihovim nastojanjima za održivi povratak na Kosovo.

Ovaj projekat je deo šireg programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika “ ukupne vrednosti 5,65 miliona eura.

Na predstavljanju projekta govorili su predstavnici organizacije Arbeiter–Samariter–Bund (ASB), Grada Kragujevca i Centra za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR) koji zajednički realizuju projekat.

Interno raseljenim licima i povratnicima pružene su informacije o vrstama pomoći koje će biti dostupne u naredne dve godine – pomoć u vidu paketa nameštaja i bele tehnike, obuke za mlade za rad u Informaciono-komunikacionom sektoru, podrška razvoju poslovnih ideja povratnika, grantova u vidu mašina i opreme za početak poslovanja…

Posebno je istaknut značaj saradnje svih relevantnih aktera u pružanju pomoći povratnicima kako bi se uspešno realizovali osnovni ciljevi ovog projekata.

Aktivnosti projekta odvijaće se u 10 lokalnih samouprava u Srbiji – Kruševcu, Kragujevcu, Kraljevu, Čačku, Raškoj, Vrnjačkoj Banji, Trsteniku, Aranđelovcu, Vranju i Bujanovcu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime