Hoće li Opština Batočina dobiti novog predsednika?

0

Agencija za borbu protiv korupcije izrekla je meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije predsednika Opštine Batočina.

Radisa

Milošević je svakog meseca iz opštinskog budžeta prebacivao po 50.000 dinara na račun firme “MM promenada 2010” koja je osnivač “Radio Batočine”, a čiji je vlasnik Milan Milošević ujedno i njegov sinovac. Predsednik Opštine je  toj firmi od oktobra 2011. godine do danas uplatio više od milion dinara i sve je to u papirima opštine proknjiženo kao transferna sredstva i promet robe i usluga.

Milošević je do sada praktično subvencionisao radio-stanicu svog sinovca o trošku građana Batočine i to je klasičan sukob interesa i nepotizam – kaže izvor „Alo!“ koji je dobro upućen u ovaj slučaj i dodaje da zakon zabranjuje korišćenje javne funkcije za sticanje bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice.

12066044_10206600609605430_2867000513146602150_n

Protiv prvog čoveka Batočine sprovodi i kragujevačka policija, a na osnovu naloga dobijenog od tamošnjeg Osnovnog javnog tužilaštva. Kako “Alo!” saznaje tužilaštvo je od zaposlenih u Centru za socijalni rad u Batočini dobilo informacije da su preko te ustanove kupovani glasovi za DS i to po uzoru na neke druge opštine u kojima je početkom godine bilo hapšenja.

– Postoje ozbiljni dokazi da je Centar za socijalni rad u Batočini, mimo redovne procedure, isplaćivao jednokratnu novčanu pomoć navodno socijalno ugroženim građanima. Za to su čak otvarani namenski bankovni računi građana na koje je u izbornoj kampanji uplaćivan novac, prethodno uz uslovljavanje da glasaju za DS. U rasvetljavanju ovog slučaja imamo pomoć insajdera koji su, po naređenjima pretpostavljenih, učestvovali u celokupnom procesu raspodele pomoći – kaže za „Alo!“ inspektor iz kragujevačke policije koji je insistirao na anonimnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime