Hala Jezero menja ime u “SBB Hala Jezero” narednih pet godina

0

Sportsko privredno društvo Radnički i Kompanija SBB u Kragujevcu su potpisali ugovor o sponzorstvu. Najveći kablovski operater u Srbiji ulaže sredstva u rekonstrukciju vremešnog sportskog objekta. U narednih pet godina sportska hala nosiće naziv “SBB Hala Jezero”.

Za revitalizaciju i uređenje unutrašnjosti jednog od najznačajnijih i naprepoznatljivijih objekata u gradu na Lepenici, “SBB Hali Jezero”, biće namenski uloženo 100.000 evra.

Direktor “Radničkog” ističe značaj ulaganja u objekat društveno odgovorne Kompanije SBB za treninge i takmičenje košarkaša, odbojkaša, rukometaša i rvača “crvenih”.

“Naša je privilegija da budemo domaćin jednog ovakvog skupa, ovde na parketu hale Jezero, gde su ponikli mnogi sjajni sportisti. Želim da se zahvalim pre svega gradu Kragujevcu, našem osnivaču, na mogućnosti i podršci kako bismo se što bolje pozicionirali na tržištu, a kompaniji SBB jer je prepoznala našu ideju da kroz razvoj sportske infrastrukture omogućimo sportistima svih generacija najbolje uslove za trening i ostvarivanje rezultata”, izjavio je Bojan Ilić, direktor SPD “Radnički”.

Na osnovu potpisanog ugovora, najveći šumadijski sportski objekat do 2024. godine nosiće naziv “SBB Hala Jezero”.

Direktorka za odnose s javnošću United Grupe, u okviru koje posluje SBB, naglašava da kroz ovakve projekte najveći kablovski operater u Srbiji ističe važnost održivosti lokalne zajednice, koja treba da neguje svoju tradiciju, čuva simbole i zdanja, po kojima je nadaleko poznata.

“Mi kao kompanija koja je potekla iz Kragujevca želimo da hala Jezero ostane simbol Kragujevca, što i jeste bila do sada. Prepoznajemo njen značaj i zato smo danas ovde, jer svi mladi naraštaji, a i oni stariji naraštaji, želimo da ostanu uz halu Jezero gde se odigrava toliko važnih utakmica i važnih događaja. Zato smo izdvojili 100.000 evra, koji će se upotrebiti za sanaciju i unapređenje rada ovog objekta. Naravno, to je sve u saradnji sa direktorom i njegovim timom, gospodinom Ilićem, kao i sa gospodinom Erićem i gradskim čelnicima koji će odlučiti koji su to prioriteti”, kaže Jovana Lukić, direktorka za odnose sa javnošću United Grupe.

Hram sporta u Kragujevcu izgrađen je novcem iz samodoprinosa. Otvoren je 1978. godine odigravanjem košarkaške utakmice između timova splitske “Jugoplastike” i domaćeg “Radničkog”.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime