Građanima će biti nadoknađena šteta, Opština Knić nastavlja sanaciju po prioritetima

0

Zbog velikih posledica od poplava i ogromne štete Knić je svrstan među opštine kojima će Vlada Srbije pomoći i sanirati posledice, rekao je Miroslav Nikolić, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Knić.

Zato je neophodno što pre popisati i proceniti pričinjenu štetu. Obrasce za prijavu štete od poplava građani mogu da preuzmu na pisarnici Opštinske uprave Knić, u Kancelariji za poljoprivredu smeštenoj u Agrocentru, mesnim zajednicama Knić, Toponica, Gruža-Grabovac i Guberevac, kao i neposredno kod predsednika saveta svih mesnih zajednica na teritoriji opštine Knić.

Štab za vanredne situacije danas je zasedao dva puta u proširenom sastavu. Na sednicama održanim u Osnovnoj školi u Guberevcu analizirane su aktivnosti na sanaciji štete i određeni prioriteti u radu svih službi.

Pomoć najugroženijim porodicama kojima su u poplavama stradala kompletna domaćinstva i ubuduće će imati prednost. Intenzivno se radi na sanaciji i obezbeđivanju nužne prohodnosti puteva. Tokom dana sanirana su dva putna pravca do zaseoka koji su bili odsečeni od sela, dok će za prelaz preko Čestinske reke opština Knić potražiti pomoć vojske.

Putevi se sređuju po prioritetima svakom domaćinstvu će izaći u susret i omogućiti prilaz do gazdinstva, a detaljna sanacija u saradnji sa nadležnim državnim institucijama uslediće nakon popisa i utvrđivanja štete.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime