Grad Kragujevac će dokapitalizovati “ŠUMADIJU DES”

0

Grad će sa 70 miliona dinara, verovatno tokom leta, izvršiti dokapitalizaciju preduzeća Šumadija doo rekao je u emisijii Epicentar televizije Kragujevac, gradonačelnik Radomir Nikolić.

Najveći deo od te sume biće utrošen za izmirenje dospelih obaveza, dok će 10 miliona dinara biti opredeljeno za nabavku novih mašina i modernizaciju proizvodnog procesa.

Ukoliko grad preuzme osnivačka prava od države, lokalna samouprava će moći da ovom preduzeću direktno poverava posao.

Podsećajući da je Šumadija doo preduzeće koje služi za profesionalnu rehabilitaciju invalida, gradonačelnik Radomir Nikolić je naglasio da je to nešto što mora da bude sačuvano i da u gradu mora da postoji to preduzeće, tim pre jer se ono bavi delatnošću koja gradu treba.

Njihovi proizvodi su jeftiniji na tržištu, jer su njihovi troškovi niži, pošto država finansira isplatu zarada za invalidna lica i nabavku repromaterijala, objasnio je Nikolić i dodao da će grad pomoći finansijski.

Od ukupne sume, 10 miliona dinara biće opredeljeno za nabavku mašina koje će modernizovati proces proizvodnje parkovskog mobilijara.

Кompletan proces trebalo bi da bude okončan tokom leta. Neophodno je usvojiti rebalans budžeta sredinom jula, čime će biti opredeljen novac.

Paralelno će se pregovarati sa nadležnima i pripramati ugovori o preuzimanju osnivačkih prava od države.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime