Dijalog na temu „Pristup 21. oktobru u svetlu savremenih ratova“

0
Veliki park

Centar za izgradnju mira iz Kragujevca pokrenuo je dijalog na temu „Pristup 21. oktobru u svetlu savremenih ratova“. Ovi, takozvani „fokus razgovori“ biće održani u tri kraguejvačke srednje škole – Prvoj i Drugoj kragujevačkoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj školi od 15. do 17. oktobra.

Razgovori će biti upriličeni 15. oktobra u 19 sati u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, 16. oktobra u 19 sati u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i 17. oktobra u 13 sati u Srednjoj sručnoj školi.

U njima će učestovati profesori istorije, građanskog vaspitanja, verske nastave, sociologije, srpskog jezika, kao i učenici, članovi rukovodstava Đačkog parlamenta sa jedne strane i članovi Centra, kao i ugledni građani grada Kragujevca sa druge strane.

Cilj ovih dijaloga je da se razmotre pitanja: Kako savremenicima, a pre svega mladima, učiniti važnom temu ratnog zločina u Šumaricama posle 77 godina, a isto tako i kako predavati u školi o ratnim zločinima generacijama rođenim u 21. veku, bez raspirivanja etničke i verske netrpeljivosti.

Ideja je da se zabeleže najkonstruktivnija razmišljanja i predlozi i da se u vidu pisama sroče i pošalju aktivima nastavnika i profesora svih osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu.

Centar za izgradnju mira je novija nevladina organizacija u Kragujevcu, osnovana u februaru ove godine, u nameri da svojim postojanjem doprinosi promovisanju i identifikovanju Kragujevca kao grada mira.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime