Dačić napustio skup u Varšavi zbog uvreda Envera Hodžaja

0

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je napustio skup u Varšavi zbog uvreda ministra spoljnih poslova Kosova, Envera Hodžaja. Kako kaže, Hodžaj je izjavio da su Srbi krivi za sve ratove na prostoru bivše Jugoslavije i da su krivi za genocid.

dacic
Foto: Tanjug

– Pošto Mogerini i drugi domaćini nisu reagovali na Hodžaja ja sam rekao: ,,ako možete bez Srbije, radite” i napustio skup. Ne pada mi na pamet da slušam predavanja od onih koji su počinili zločine nad Srbima – rekao je Dačić.

Dačić je rekao da ja sa Hodžajem vodio oštru polemiku zbog toga što je reagovao na njegovo izlaganje u kome je rekao da Kosovo ne može da bude predstavljano kao i druge države.

On je rekao da su priče da Kosovo ide u EU “fatamorgana za prištinsku javnost” i da evropski put Srbije nije isti kao i evropski put Kosova.

– Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisalo Kosovo je SSP za teritoriju, a ne za državu. Taj SSP ne ratifikuju države članice, već samo Evropski parlament, tamo je Kosovo obeleženo pravilno sa zvezdicom i fusnotom – rekao je Dačić, govoreći o učešću na godišnjem ministarskom sastanku Višegradske grupe i Zapadnobalkanske šestorke.

Upitan da prokomentariše izjavu potpredsednika Socijalističke partije Srbije Branka Ružića da će Srbija u EU ući bez Kosova, Dačić je rekao:

– Mislim da ni on, ni bio ko drugi ne zna kako će i pod kojim uslovima Srbija postati članica EU.

Informer

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime