Da puder duže traje, pravilna priprema kože lica

0

Njegovo veličanstvo – PUDER! Mislimo da će se gotovo svaka pripadnica lepšeg pola složiti da je puder jedan od najvažnijih makeup proizvoda. Ništa ne napravi toliku razliku u izgledu kao dobar puder, pogotovo ako vas muče nepravilnosti poput bubuljica i akni ili crvenila, fleka, depigmentacija i hiperpigmentacija. Dobar odabir pudera, shodno vašem tipu kože, je svakako imperativ, ali je podjednako važna i pravilna priprema lica koja će omogućiti njegovu bolju postojanost. U današnjem tekstu bavimo se upravo ovim dvema temama.

Pogledajte tekst koji sledi i saznajte kako da odaberete idealan puder za svoj tip kože koji će vaš ten učiniti savršenim, ali i kako da učinite da to savršenstvo potraje tokom dana.

Osvrnimo se najpre na pudere.

Ukoliko imate masnu i problematičnu kožu sklonu aknama, svakako treba da tražite pudere specijalizovane za ovakav tip kože. Oni treba da joj pruže hidrataciju, ali i da poseduju teksturu koja neće opteretiti kožu i začepiti pore. Ovi puderi uglavnom imaju matirajući efekat, pa će pomoći u kontroli pojačanog lučenja sebuma koji je i jedan od najvećih problema masne kože lica.

Ono što ćete prvo primetiti kada probate ovaj puder jeste da poseduje jako visok nivo prekrivanja, pa će akne, ožiljci od akni i neujednačena površina kože praktično nestati! Postojan do 16 sati ostavlja mat izgled bez efekta maske.

Uz fantastičnu prekrivnu moć, deluje i na nepravilnosti i značajno smanjuje njihovo pojavljivanje iz dana u dan.

Ukoliko imate normalnu ili suvu kožu sa manjim ili većim nepravilnostima poput crvenila, pegica i njima sličnih hiperpigmentacija, kao i depigmentacija, tražite puder visoke pokrivne moći, ali koji neće opteretiti vašu kožu i stvoriti efekat maske. On treba da bude nega i šminka u isto vreme.

Piprema kože za dužu postojanost pudera

Kao što smo već napomenuli, priprema kože je podjednako važan korak kao i odabir odgovarajućeg pudera.

Pre nanošenja pudera, koža mora biti dobro očišćena i što je još bitnije nahranjena i hidrirana. Takođe, ne bi bilo loše da jednom u 7-10 dana uradite blagi piling lica kako biste uklonile sloj mrtvih ćelija i poboljšale cirkulaciju čime i koža dobija zdraviji, jedar izgled.

Da zaključimo priču – uz odabir pravih proizvoda i adekvatnu negu na prvom mestu, dobićete ten kakav ste oduvek priželjkivali. Garantujemo!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime