Cene u Grčkoj 2018.

0
Cene u Grčkoj u 2018. se ne razlikuju mnogo od prethodnih godina, a drastičnih poskupljenja proizvoda nema tako da naši turisti mogu da odahnu. Uvek napominjemo da cene variraju od mesta do mesta, od ostrva do ostrva, ali ovaj vodič bi trebalo da Vam stvori dobru predstavu šta možete očekivati ako planirate da putujete u Grčku.

Iako se dolazi  do zaključka da je Grčka malo ispred nas po cenama, to je ne čini ni malo manje atraktivnom destinacijom za odmor, a prvenstveno zbog gostoljubivosti grčkog naroda prema turistima iz Srbije.

Zato i ne čudi što se iz godine u godinu broj srpskih turista u brojnim grčkim letovalištima povećava, a kako kažu grčki domaćini “Srbi su najbolji turisti! Ne troše najviše, ali sav novac koji ponesu, oni i potroše”.

Šalu na stranu, u Grčkoj se zaista može letovati vrlo pristojno. Svakako je najbolje da obratite pažnju na cene u marketima koje su, kao i kod nas na akciji, pa da se prema njima rukovodite i sigurno ćete dosta uštedeti.

Ipak, cene hrane u Grčkoj se ne razlikuju bitno od mesta do mesta, ali je činjenica da su na ostrvima uglavnom nešto malo više, što se na neki način može i razumeti.

Radno vreme prodavnica u Grčkoj

Radnje su otvorene od ponedeljka do petka od 09:00 do 14:30 a utorkom, četvrtkom i petkom i od 17:30 do 20:30. Subotom su radnje otvorene od 09:00 do 15:00, dok se nedeljom ne radi. Supermarketi i kiosci rade i do 22:00.

Tržni centri i supermarketi rade od 9:00 do 21:00 od ponedeljka do petka, subotom od 08:00 do bar 15:00, a nedeljom ne rade.

Periptera (ulični kiosci) su otvoreni od ranog jutra do kasno u noć. Tu se prodaje sve, počev od autobuskih karti i cigareta do pene za brijanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime