Branislavi Bušić pripala nagrada “Matićev šal” za knjigu iz edicije “Prvenac”

0
Blic

Branislava Bušić, čija je knjiga „U uhu duh (a/u)” objavljena u XVI kolu edicije „Prvenac” SKC-a Kragujevac, ovogodišnja je dobitnica nagrade “Matićev šal”, koja se dodeljuje na manifestaciji “Matićevi dani”, posvećenoj književniku, nadrealisti, akademiku i diplomati Dušanu Matiću, rodjenom u Ćupriji pre 120 godina.

U okviru manifestacije „Matićevi dani”, koja se održava po 37. put, a otvorena je 6. septembra u ćuprijskom Domu kulture “Sinđelić”, dodeljuje se nagrada „Matićev šal” autorima mlađim od 27 godina čije su knjige objavljene između dve manifestacije.

Žiri u sastavu Radoslav Andrić, predsednik Udruženja književnika Srbije, LJiljana Đorđević, direktorka Narodne biblioteke “Dušan Matić” iz Ćuprije i Vidak Maslovarić, književnik i novinar Radio Beograda, doneo je odluku da ove godine nagradu dobije Slađana Branislava Bušić, čija je knjiga „U uhu duh (a/u)” objavljena u XVI kolu edicije „Prvenac” SKC-a Kragujevac.

Posle tri nagrade „Branko Radičević” (Maja Solar, Anja Marković i Danilo Lučić), kao i nagrade „Aladin Lukač” (Enesa Mahmić) i nagrade „Milutin Bojić” (Bojan Todorović), ovo predstavlja novo priznanje kako za autore, tako i za sam SKC.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime