Bez figara, prese, fena: Kako da napravite najlepše kovrdže na prirodan način

0
I pritom da ih sami napravite bez bilo čije pomoći!

Verovatno ste više puta želeli da ukovrdžate kosu, ali da je ne oštetite, ali niste znale kako da to i uradite. Zato u nastavku imamo za vas 4 laka načina kako da dobijete neodoljive i zdrave lokne.

Pletenice

Svima poznat trik kad je reč o prirodnom kovrdžanju kose, ali i najlakši. Možete ih praviti na klasični način, s dva ili više delova ili kao riblju kost. Kosa će nakon raspletanja imati predivne valove i sjaj, a neće biti oštećena toplotom.

Punđice

Još jedan poznat način kovrdžanja kose, a i savršene frizure za sve prilike su punđice. Možete napraviti jednu veću ili više manjih. Kosa će dobiti prekrasne kovrdže i volumen. Što su punđice veće duže će trebati da se kosa osuši. Nakon odmotavanja sav trud će se isplatiti, a kovrdže će izdržati do sledećeg pranja kose.

Slana voda

Sigurno ste dosad primetile da nakon kupanja u moru kosa postaje talasasta i kovrdžava. Isti efekt možete postići otopljenom morskom soli u bočici vode s raspršivačem i poprskate kosu. Problem s ovom metodom je što so ipak nagriza kosu pa ne preporučujemo prečesto korišćenje. U svakom slučaju manja je šteta od električnih aparata za oblikovanje kose.

Vikleri

Uvijači su pali u drugi plan otkad imamo figaro i druge električne uređaje za uvijanje kose. Ali  naše mame i bake znaju jako dobro njihovu vrednost. Uz pomoć viklera dobijete na volumenu, dobijete lepe, pravilne kovrdže, a zbog šupljeg oblika kosa se brže osuši.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime