Arriva i Vulović transport u naredne tri godine prevoziće kragujevčane u gradskom i prigradskom saobraćaju

0

Direktor Gradske agencije za saobraćaj Dušan Obradović potpisao je sa predstavnicima prevoznika Vulović transporta i Arriva Litas ugovore o obavljanju gradskog i prigradskog prevoza. Ugovorom koji je potpisan na period do tri godine, prevoznici su se obavezali da će bitno poboljšati uslove.

Pre svega, u fokusu je bezbednost i video nadzor koji će biti u svim autobusima. Osim toga, tu su brojači putnika koji su nama veoma važni radi štelovanja sistema, koji će nam pomoći u prilagođavanju linija prema broju putnika. Wi-fi je takođe jedna od novina koja će od 1. septembra biti u svim vozilima kao i displej i vizualna i zvučna najava stanica. Ugovorima smo se obavezali na uniforme zaposlenih u javnom prevozu i sve te novine su načini sustizanja evropskih standarda, kaže Dušan Obradović, direktor GAS-a.

Kao najvažniju činjenicu direkor Obradović je istakao veći broj autobusa a samim tim i broj polazaka. Letnji red vožnje je uvek nešto manji, ali sa ovim promenama za 16 odsto je uvećan u odnosu na raniji zimski red vožnje. Očekujemo da se pravi efekti novina vide tek od 1. septembra kada sva tehnika po autobusima bude postavljena i kada broj polazaka bude bitno veći, a mnogi pravci ka svim delovima Kragujevca pokriveni linijama, dodaje Obradović i apeluje na građane za malo strpljenja jer je dosta izmenjen red vožnje koji će važiti od 1. jula, a ima i izmene brojeva, trasa i vremenskih intervala.

Predstavici prevoznika ističu da su ovogodišnji uslovi za tender i propisi koje je GAS propisala bili zahtevniji nego ranijih godina, a potpisivanje ugovora smatraju veoma važnim i za njihovo poslovanje, ali i za grad Kragujevac i Kragujevčane.

Potpisivanje ugovora smatramo veoma bitnim za sve nas i u naredne tri godine možemo očekivati znatno poboljšanje uslova vožnje u tehnološkom i u bezbednosnom smislu. U Kragujevcu poslujemo od 2003. godine i iz godine u godinu smo radili na poboljšanju kvaliteta vozila, a danas možemo da se pohvalimo da je sto odsto voznog parka Vulović Transporta s pogonom na prirodni gas što nas stavlja na vodeće mesto po pitanju eko standarda i očuvanja životne sredine. U voznom parku imamo 34 vozila, a u planu je izrada projekta elektro autobusa koje bismo proizvodili u Kragujevcu i koristili ih u gradskom saobraćaju, najavio je Lazar Vulović, izvršni direktor Vulović Transporta.

Kompanija Arriva Litas je deo grupe Ariva koja posluje u 14 evropskih zemalja, odnosno deo je nemačke kompanije koja je svetski lider u prevozu putnika. U Srbiji u četiri poslovne jedinice posluje sa 340 autobusa i nešto manje od 900 zaposlenih.

U gradu Kragujevcu radimo već tri godine sa oko 20 vozila i nešto oko 90 zaposlenih, a nakon potpisivanja ovog ugovora uključićemo veći broj vozila. Potpisivanje još jednog ugovora sa Gradskom agencijom za saobraćaj Kragujevac i pružanje usluga javnog prevoza u gradu i prigradu zapravo je potvrda dosadašnje dobre saradnje koju smo ostvarili u prethodnom periodu, rekao je Dušan Krstić, direktor za gradski prevoz kompanije Arriva Litas.

Primena novog letnjeg reda vožnje za gradski i prigradski prevoz, koji se već nalazi na sajtu GSA ili u štampanom obliku na šalterima Agencije, počeće od 1. jula, a novine koje su propisane novim ugovorom i tiču se boljeg komfora u klimatizovanim autobusima, besplatnog Wi-fi -ja i video nadzora u svim autobusima javnog prevoza zaživeće od 1. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime