Ananas torta

0

Vrlo lagana, osvezavajuca, prava letnja torta.

ananas torta

Sastojci:

Za piškotu (x3):

  • 3 jajeta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašike brašna
  • prstohvat soli
  • 3 kašike šećera
  • 2 dl sok od ananasa za prelivanje

Za fil:

  • 1200 ml mleka
  • 300 ml sok od narandže
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 2 kašike gustina
  • 12 kašika šećera
  • 250 g putera
  • 200 g prah šećera

Za dekoraciju:

  • 300 g šlaga
  • po potrebi boja za šlag
  • po potrebi fondan
  • 1 konzerva ananasa

Priprema:

Napraviti smesu za tri piškote, peći jednu po jednu. Prvo belanca odvojite od žumanaca, pa u posudu sa belancima dodajte 3 kašike šećera i prstohvat soli. Umutiti čvrstu penu, pa u to dodati belance (jedno po jedno uz lagano mešanje). Sjediniti prašak za pecivo i brašno i sipati da se sjedini sa smesom. Izliti odmah u pleh na pek papir. Peći na 200 C, dok ne porumeni 15-tak minuta. Kada su korice gotove uviti ih u krpu i ostaviti da se ohlade… za to vreme spremite fil.

Fil: Prvo umutite penasto puter sa prah šećerom. Zatim skuvati mleko i sok od pomorandže sa 12 kašika šećera. Kada vri skuvati puding koji ste prethodno sjedinili sa gustinom i malo hladnog mleka. Mešati dok se ne zgusne, pa skinuti sa ringle i ostaviti da se hladi. Kada se ohladi, u posudu sa penasto umućenim puterom i prah šećerom lagano dodajte puding i istovremeno miksajte mikserom. Kada se sve lepo sjedini možete filovati tortu.

Piškotu stavite na tacnu, pa prelijte sa malo soka od ananasa, zatim nanesti sloj fila i malo seckanog ananasa, pa opet malo fila i piškota… poslednju piškotu samo premažite filom .

Ostavite da stoji dva sata u frižideru, pa dekorišite po želji.

Prijatno!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime