Ana Brnabić prisustvovala prezentaciji master programa 4.0

2.838

Prilikom posete Кragujevcu predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, posetila je Fakultet inženjerskih nauka u kome radi Centar za bioinženjering.

Premijerku su dočekali ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i dekan fakulteta prof. dr Dobrica Milovanović.

Oni su predsednicu Vlade upoznali sa aktivnostima centra, odnedavno prepoznatljivog po izradi vizira tokom borbe protiv koronavirusa.

Predsednica Vlade je u rektoratu prisustvovala prezentaciji master programa 4.0 i razgovarala sa profesorima i studentima.

Poseta fakultetu inženjerskih nauka i Centru za bioinženjerig bila je prilika da zaposleni ove visokoškolske ustanove upoznaju predsednicu Vlade Republike Srbije sa radom centra, koji je formiran na osnovu zapaženih rezultata na međunarodnim i domaćim projketima iz oblasti bioinženjeringa.

Saradnici Centra su aktivno učestvovali u vreme pandemije Кovida-19 na izradi preko 10 hiljada vizira za medicinske radnike.

Na ovom mestu počelo je razvijanje respiratora napravljenog 3D štampačima i laserima.

Predsednica Vlade Ana Brnabić obišla je i rektorat Univerziteta u Кragujevcu i tom priliokom ocenila da će Кragujevac biti mesto u kome će se raditi na razvoju tehnologija.

Poseta predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić Univerzitetu u Кragujevcu, ukazuje da država prepoznaje značaj obrazovanja studenata fakulteta kragujevačkog Univerziteta koji je prepoznatljiv u Evropi i svetu.

Univerzitet u Кragujevcu je dobro povezan sa privredom, što svedoči odličnim rezultatima u privredi, istakao je rekror Univerziteta Nenad Filipović.

On je rekao da će osim master programa 4. 0 kragujevački Univerzitet učestvovati na konukursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a koji se odnosi na kreativnu industriju.

Univerzitet je zainteteresovan i za master program veštačke inteligencije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šaršević, rekao je da ministrastvo razvija Strategiju obrazovanja do 2030 godine.

Univerzitet u Кragujevcu predstavlja jednu od najboljih visokoškolskih ustanova ne samo u zemlji, već i regionu a dobru poziciju ima i na svetskoj i evropskoj univerzitetskoj mapi.

Zbog toga će ministarstvo raditi ubuduće na izgradnji nove infrastrukture.

Najznačajnija investicija biće izgradnja zgrade FILUMA .

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je Regionalnu privrednu komoru Šumadijskog i Pomoravskog okruga i sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i privrednicima razgovarala o merama koje će Vlada Srbije sprovoditi u razvoju inovativne privrede.

oravskog okruga i sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i privrednicima razgovarala o merama koje će vlada Srbije sprovoditi u razvoju inovativne privrede.

Leave A Reply

Your email address will not be published.