Aleksandar Vučić u Narodnoj Skupštini Republike Srbije položio zakletvu

0

Srbija danas dobija novog predsednika. Pobednik predsedničkih izbora u Srbiji Aleksandar Vučić polaže zakletvu, čime će početi da teče njegov petogodišnji mandat.Tekst zakletve glasi:

“Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti“.

Nakon toga, Vučić će otići do zdanja na Andrićevom vencu gde je sedište predsednika Republike, a ispred zgrade će biti upriličena smotra počasne čete pripadnika Garde i tri roda Vojske Srbije, kopnene, RV i PVO i rečne flotile, a načelnik generalštaba Ljubiša Diković podneće raport novom predsedniku.

Kako je planirano, Nikolić će sačekati Vučića na ulazu u zgradu na Andrićevom vencu gde će u svečanoj sali oko 13:10, biti održana ceremonija stupanja Vučića na dužnost predsednika.

Planirano je da odlazeći predsednik Tomislav Nikolić uruči Vučiću državni pečat, kao i posebnu zastavu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime