Ako se ne slažete s partnerom u ovim stvarima, niste spremni za brak

0
Proverite da li treba da idete korak dalje s vašom vezom.

Pre nego što se odlučite na brak, mudro je porazgovarati s partnerom o nekim temama koje bi u zajednici mogle da dovedu do problema, pa i razvoda. Najčešće se to odnosi na finansijske planove, decu, ali i vernost.

Ako, na primer, jedno od vas voli  da vara, to je nešto što bi moglo da okonča vaš brak. Isto tako, zavaravanje se kako ćete od partnera koji nije veran uspeti vremenom da napravite vernu osobu takođe bi se moglo da bude loš potez.

Stoga, ako ste u ozbiljnoj vezi za koju mislite da bi mogla da preraste u nešto više, stručnjaci savjetuju da najpre sa svojim partnerom porazgovarate o nekim važnim temama.

Svakako, ne možete se složiti oko baš svake sitnice i isplanirati ceo život. Kompromis je ključan u svakoj vezi, ali važno je napomenuti i da je kompromis moguć samo ako postoji komunikacija.

Terapeut za seks i veze Holi Ričmond, i seksolog Deni Renie razgovarale su s ekipom Insidera o najčešćim problemima do kojih dolazi u braku.

1. Jedan partner želi decu, drugi ne

Pitanje dece jedno je od najvažnijih pitanja koje treba postaviti pre stupanja u brak. Uprkos tome što se radi o odluci koja menja život, seksolog Deniz Renije kaže za Insider kako je reč o razgovoru koji partneri odlazu čak i u braku.

Često jedan partner koji želi decu jednostavno pretpostavi da isto želi i osoba s kojom je u vezi bez postavljanja pitanja”, rekla je.

“Nikada ne bih preporučila stupanje u brak s pretpostavkom da će partner promeniti mišljenje o ovom pitanju”, rekla je Ričmond.

2. Imate suprotne stavove o o vaspitanju dece

Ako ste zaključili da želite decu, vreme je da porazgovarate o tome kako ćete ih vaspitati. Pitanja vaspitanja, obrazovanja i slično mogu biti pitanja konflikta u budućem braku. Možda jedan partner želi da deca budu religiozna, dok drugi partner to ne želi. Želite li da vaša i majka vašeg partnera imaju ulogu u gajenju dece ili ne?

Ričmond kaže kako su ovo samo neka od pitanja koja treba raspraviti pre nego što izgovorite DA.

3. Imate različit pristup novcu

Jednom kada ste u braku, neke finansijske navike vašeg partnera koje vam do tada nisu smetale, mogu postati predmet neslaganja.

“Često nas privlače ljudi koji su drugačiji od nas”, kaže Ričmond i dodaje da možete biti tip osobe koja svoje finansije planira i vodi pedantno, a završiti u vezi s nekim ko je čista suprotnost.

I Ričmond i Renije kažu da partneri s različitim navikama trošenja novca mogu učiti jedan od drugog i izbalansirati svoje navike.

Ipak, savetuju da je razlike u pristupu novcu važno izbalansirati pre braka.

“Razgovarati o novcu nekim parovima je veći tabu od seksa”, rekla je Renijee. Osim navika u trošenju, može biti problem i to što jedan partner zarađuje više od drugoga.

4. Imate različite želje oko stanovanja

Do problema može doći i ako želite da živite na jednom mestu, a vaš partner na drugom. “Razgovarajte sa svojim partnerom i pitajte ga gde ćete živeti. Ako želite da odgajati decu na nekom posebnom mestu recite mu to? Ili šta ako jedan od vas dobije ponudu za posao”, navela je Ričmond samo neka pitanja.

S druge strane, lokacija na kojoj ćete živeti može biti i samo pitanje lajfstajla. Jedan partner može biti više za život u velikom gradu, dok drugi možda preferira selo ili predgađe-

Renije za kraj savetuje da je najvažnije razgovarati o svim pitanjima i ništa ne treba pretpostavljati.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime