5 važnih stvari koje morate da znate kada kupujete odeću preko interneta

0

Šoping iz fotelje koliko može da bude zanimljiv i lak, toliko sa druge strane nosi sa osobom veliki rizik!

Kupovina odeće preko interneta ima mnoge prednosti. Omogućava vam da birate haljine, suknje i druge komade iz udobnosti svoga doma. Ne morate da se maltretirate u prodavnici niti boriti za slobodnu kabinu za isprobavanje. S druge strane, ovaj tip kupovine dovodi vas u opasnost da kupljeni odjevni komad neće biti onakav kakvim ste ga zamislili.

Videli ste divnu haljinu na internetu i po povoljnoj ceni. U svega nekoliko klikova kupili ste je i zadovoljno protrljali rukama. Ali kada je odevni komad stigao nekoliko dana kasnije, primetili ste da je haljina malo uža nego što ste mislili, boja je bila drugačija, a niste baš bili zadovoljni ni materijalom.

Da vam se to ne bi dogodilo, pripazite na ove važne savete pre sledeće kupovine.

Saznajte svoje tačne mere

Izmerite obim grudi, struka i bokova. Proverite dužinu svojih nogu. Saznajte kojeg ste konfekcijskog broja po evropskom, britanskom ili američkom standardu. To su najvažnije informacije prilikom kupovine odeće. Ne kupujte ništa prije nego što kliknete na ikonu Size Guide (ili vodič za veličinu) kakav se može naći na  TopShopu ili Asosu. Iako nešto izgleda kao da bi vam trebalo biti OK, to ne znači i da će biti. U današnje vreme svaka trgovina ili brend ima neki svoj interni sastav veličina, pa bi bilo savršeno kad biste znali kojeg ste broja u pojedinoj trgovini pre nego što krenete s kupovinom.

Igrajte na sigurno s bojama

Nijansa koju vidite na ekranu nije identična stvarnoj boji proizvoda. Na to morate biti spremni kad kupujete odeću preko interneta. Ako ne želite rizikovati da će vaša nova tunika biti neonski narandžasta umesto zagasito bakrene, igrajte na sigurno. Tačnije, odaberite jednostavne modele u beloj, crnoj, bež ili sličnim nijansama kod kojih ne bi trebalo biti previše odstupanja.

Istražite materijale

Haljinu na internetu ne možete dodirnuti, ali možete pročitati od kojeg je materijala napravljena. To je još jedan važan podatak kod kupovine na internetu. Ako haljina ima elastina, znači da se materijal rasteže i veća je mogućnost da će odgovarati vašem tijelu bez obzira na konfekcijski broj. Većini žena odgovaraće nežniji materijali koji miluju telo poput svile, satena ili viskoze. Pamuk će, na primer, dopustiti koži da diše i osigurati prijatno nošenje. Istražite etikete na odeći u vašem ormaru i proverite koji vam materijali odgovaraju, a koji izazivaju iritaciju, crvenilo kože ili svrab. Takve neprijatne simptome izazivaju neke mešavine vune, pa zapamtite o čemu je tačno reč i prestanite da birate takvu odeću iz web šopova.

Čitajte komenatre drugih korisnica

Komentari korisnika na web šopovima pravi su rudnik korisnih informacija. Ako želite da biudete sigurni da ćete naručiti pravu stvar, pročitajte štsla kažu drugi ljudi o odevnom komadu koji vam se sviđa. U takvim komentarima naći ćete odgovar da li je veličina više po evropskim, britanskim ili američkim standardima, pa ćete odmah znati da li treba da  naručite broj veći ili manji od onog koji zapravo nosite.

Budite spremni na vraćanje garderobe

Čak i ako ste pratili sve ove korake, nekad ćete se razočarati primljenim paketom. Budite na to spremni i unapred se pripremite na mogućnost vraćanja stvari. Pre nego što naručite robu, istražite koja pravila važe za vraćanje stvari, da li je besplatno, koliki je rok za vraćanje, da li možete da je zamenie robu i slične informacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime