13 korisnih saveta za putovanja koje vam još niko nije dao!

0

Evo nekoliko trikova koji će ljubitelje putovanja sigurno obradovati.

1. Mnogi zaboravljaju punjače za telefone i laptopove u hotelima. Ako ste vi vaše zaboravili kod kuće, pitajte na recepciji hotela i verovatno ćete se pozitivno iznenaditi.

2. Koristite privatnu pretragu (incognito/private window) kada kupujete avionske karte preko interneta: sajtovi za putovanja često prate vaše aktivnosti i mogu da povećaju cene karata ako primete da ste ranije posećivali sajt ili kupili kartu.

3. Kada rezervišete karte za dve osobe, kupite kartu pored prozora i pored prolaza- većina ljudi neće želeti da sedi u sredini, osim ako let nije u potpunosti bukiran, što znači da ćete imati ceo red za sebe. Čak i ako neko rezerviše mesto u sredini, neće mu ni najmanje smetati da se zamenite za mesta, tako da ćete moći da sedite zajedno.

4. Najbolje vreme za kupovinu jeftinih avio-karata je sreda popodne.

5. Zamotajte odeću umesto da je složite- ušteda mesta u koferu, a i stvari se neće gužvati.

6. Koristite Google mape i kada niste na internetu– ako znate da će vam biti potrebna mapa i kada nemate pristup internetu, ukucajte „ok maps“ u pretraživač Guglovih mapa i mapa će biti sačuvana.

7. Šifre za internet bez plaćanja– šifre za internet u kafićima, restoranima, hotelima i barovima, često mogu da se nađu na Foursquare-u ili Yalp-u. A nekada jednostavno možete da pitate.

8. Stavite telefon na „airplane mode“ kada ga ne koristite- sačuvaće vam bateriju i brže će se puniti

9. Stavite pamučnu blaznicu u čvrsti puder- tako se neće slomiti

10. Da biste sačuvali kragnu od košulje, u nju možete da stavite kaiš.

11. Za tablete možete da upotrebite praznu kutiju od tik-tak bombona.

12. Ako se plašite letenja, rezervišite mesto pored krila aviona– turbulencije će delovati manje zastrašujuće.

13. Ne čekirajte torbe osim ako ne morate- uštedećete vreme, a i nećete brinuti da li će prtljag biti oštećen ili izgubljen.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime